Kürtçü Hüda Par'ın "Gerekirse PKK ile İttifak Yapabiliriz" Açıklaması Yeniden Gündem Oldu

TAKİP ET

Kürtçü Hüda Par'ın yıllar önce "Gerekirse PKK ile ittifak yapabiliriz" cümlesi yeniden gündem oldu.

Geçtiğimiz günlerde AKP ve MHP'nin Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklayan Kürtçü Hüda Par'ın 2013 yılında genel başkanı olan Hüseyin Yılmaz'ın sözleri yeniden gündem oldu. 

Hüda Par, geçtiğimiz günlerde 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteyeceklerini açıkladı. 

Kürtçülüğü ve hizbullahcılığıyla bilinen parti, Anayasa'dan “Türk vatandaşlığı” kavramının kaldırılmasını, “Eyalet sistemi”, “özerklik” ve “federasyon” modellerinin serbestçe tartışılabilmesini savunuyor. “Vicdani red” hakkını savunan parti, devletin Şeyh Said ve Said Nursi için özür dilemesini istiyor. “Laiklik” ve “Türklük” üzerine kurulan Cumhuriyetin Kürtlere ve Müslümanlara eziyet yaptığını iddia ediyor.

"PKK ile İttifak Yapabiliriz"

2013 yılında HÜDA PAR Genel Başkanı olan Hüseyin Yılmaz'ın katıldığı TV programında "Siyasal şartlar size BDP ile ittifakı size dayatırsa ne yaparsınız?" sorusuna, "İlkeler bazında anlaştıktan sonra her partiyle ittifaka hazırız" yanıtını verdiği ortaya çıktı.

Öte yandan 'PKK ile helalleşmeye hazır mısınız?' sorusuna ise Yılmaz, 'Halkımızın menfaati söz konusu ise olabilir' yönünde cevap verdi.

Hüda par Recep Tayyip erdoğan Cumhur İttifakı AKP Hüseyin Yılmaz