Kürtçü Mürteciler Fişleme Yaptı: Burak Akeller'i Destekleyen Vali ve Kaymakamları Hedef Gösterdiler

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, cami imamı hutbede kahraman şehitlerimiz ve terör ile ilgili kısmı atlayınca Kaymakam Burak Akeller, imamı sert bir şekilde ikaz etti. İmam M.K. ise Kaymakam Akeller'den şikayetçi oldu. Diyarbakır'daki Kürtçü mürteci sendikalar Kulp'ta kaymakam tarafından darp edildiğini iddia eden imamı ziyaret ederek, destek açıklaması yaptı. Memur-Sen ve Diyanet-Sen Diyarbakır Şube yönetici ve üyeleri, İmam M.K'yi görev yaptığı camide ziyaret etti.

 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, cami imamı hutbede kahraman şehitlerimiz ve terör ile ilgili kısmı atlayınca Kaymakam Burak Akeller, imamı sert bir şekilde ikaz etti. İmam M.K. ise Kaymakam Akeller'den şikayetçi oldu.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan Kuba Camii'nde meydana gelen olayda cami imamı M.K., Diyanet'in verdiği hutbede kahraman şehitlerimiz ve terör ile ilgili olan kısmı atlamıştı ve o esnada cuma namazı için camide bulunan Kulp Kaymakamı Burak Akeller ise bu duruma tepki göstererek cami imamını, hutbeyi tam olarak okuması konusunda ikaz etmişti. Ancak cami imamının bu ikaz sonrasında da hutbeye bağlı kalmadığı ifade edilmişti.

Kaymakam Akeller, hemen ardından imam M.K.'yı şiddet barındıran bir şekilde uyarmış, M.K. ise olay sonrasında darp raporu alarak Kaymakam Akeller'den şikayetçi olmuştu.

Diyarbakır'da Bir İmam, Cuma Hutbesinde Şehitlerimizin Yer Aldığı Kısmı Atladı: Kaymakam Tepki Gösterdi

Bunun üzerine Diyarbakır’daki Kürtçü mürteci sendikalar Kulp’ta kaymakam tarafından darp edildiğini iddia eden imamı ziyaret ederek, destek açıklaması yaptı. Kürtçü Memur-Sen ve Diyanet-Sen Diyarbakır Şube yönetici ve üyeleri, Kulp’a giderek İmam M.K’yi görev yaptığı camide ziyaret etti.

Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Pekdemir, “Hukuk devletinde bir kamu görevlisinin kastı, ihmali veya kusuru varsa bunun yolu yöntemi bellidir. Bunun yolu ve yöntemi şiddet değildir. Sebep ne olursa olsun darp kabul edilemez” dedi.

Pekdemir, eylemin ceza alması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kürtçü mürteciler sosyal medya üzerinden Kaymakam Akeller tarafından darp edildiğini iddia eden imamı desteklediklerini ilan eden paylaşımlarda bulundular. Kaymakam Burak Akeller'e desteklerini duyuran vali ve kaymakamları hedef gösteren mürtecilerin paylaşımları şöyle:

 

 

kürtçü mürteci diyarbakır kaymakam vali