Kürtçü Sırrı Sakık Terör Örgütü PKK'nın Elebaşına Özgürlük İstedi

TAKİP ET

Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı alan Kürtçü HDP'nin eski milletvekili Sırrı Sakık, Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı olan Abdullah Öcalan'a özgürlük istemeyi ihmal etmezken, Millet İttifakı'nı tehdit etti.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı alan Kürtçü HDP'nin eski milletvekili Sırrı Sakık, Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı olan Abdullah Öcalan'a özgürlük istemeyi ihmal etmezken, Muharrem İnce'ye ve Millet İttifakı'nın bileşenlerine yükllendi.

'Muharrem İnce Bizi Konuşturmasın'

Kendi seçmeninin iradesini yok sayarcasına açıklamalarda bulunan Kürtçü Sakık, 2018 Seçimleri'nde İstanbul'da CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem ince ile Kürtçü HDP'nin görüştüğünü aktararak, "Muharrem İnce'yi parlamentodan yakınen tanırım. 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde, bizi konuşturmasın, İstanbul'daki görüşmede; Kürtlerle ilgili vaatleri, anadilde eğitimden tutunda bir çok şeyi... Seçimlerde bunları söyleyeceksiniz, kapalı kapılar ardında bunları söyleyeceksiniz, sonra meydanlara çıkıp Kürt düşmanlığı yapacaksınız. Bakın bizi konuşturtmasınlar. Biz ahlâki olarak gizli konuşmaları açmayız ama siz böyle davranız, geçmişte konuştuklarınızı önüne koyarlar." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Vaatlerine: Yetmez ama Evet

Millet İttifakı'nın kayyumları kaldırma vaatlerini olumlu karşıladığını beyan eden Kürtçü Sakık, "diğer konulardaki" vaatlerin de toplumla paylaşılmasını istedi.

"Kapalı kapılar ardında söylenen şeylenen kamuoyuna deklare edilmesi lazım" diyerek Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Kürtçü Sakık, konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi:

"İktidarı paylaşıyorlar, Cumhurbaşkanı Yardımcılıklarını, Bakanlıkları, Milletvekilliklerini paylaşıyorlar. Ama bunu kimin sayesinde yapacaksınız HDP. Bazı siyasi partiler 6'lı masadaki bize zaman zaman parmak sallıyorlar. Bizimle gelecekler Bakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklar, bize de parmak sallayacaklar..." 

 

sırrı sakık hdp abdullah öcalan kemal kılıçdaroğlu