Kürtçü Terör Destekçisi HDP'nin Başını Çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı: Ortak Aday Seçeneğine Daha Yakınız

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin başını çektiği ve solcu tabela partilerinin iştirak ettiği Emek ve Özgürlük İttifakı, "ortak aday" seçeneğine yakın olduklarını ilan etti.

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin başını çektiği ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) gibi solcu tabela partilerinin iştirak ettiği Emek ve Özgürlük İttifakı bugün ortak bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar ile Kürtçü terör destekçisi HDP'nin hesaplarına bloke konulmasına ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya tepki gösterildi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, "ortak aday" seçeneğine yakın olduklarını vurgulayan ittifakın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızı belirleme sürecinde, ilkelerimizle uygun, mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduğumuzu ilan ediyoruz. Değişim isteyen ve topluma karşı sorumluluk duyan ve başta muhalefet olmak üzere bütün toplumsal güçleri de bu tarihi sorumluluğun gereği olarak hem cesur olmaya hem de açık ve şeffaf bir şekilde sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz” 

 

emek ve özgürlük ittifakı hdp kürtçü terör tip emep töp cumhurbaşkanı erken seçim seçim 2023 seçimleri ortak aday