Kürtçü Terör Örgütü Fırat Kalkanı Bölgesinde Masumları Hedef Aldı: 2 Can Kaybı

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK, Suriye'de sivillere bombalı saldırı düzenledi.

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin Fırat Kalkanı bölgesinde iki ayrı noktada düzenledikleri bombalı saldırıda 2 sivili katletti, 19 sivili yaraladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından saldırıya ilişkin yapılan paylaşımda "Terör örgütü PKK/YPG, masum sivilleri hedef alan canice gerçekleştirdiği terör saldırılarından vazgeçmiyor. Teröristler Fırat Kalkanı bölgesindeki iki ayrı yerde patlattıkları bombalarla 2 masum sivili katlederken, 19 sivili de yaraladı.

Masum sivilleri katletmekten başka bir amacı olmayan PKK/YPG terör örgütü ve destekçileri unutmamalıdır ki bölgenin huzur ve güvenliği için her türlü terör örgütüne karşı mücadeleyi sürdürecek, teröristleri inlerinde etkisiz hâle getirmeye devam edeceğiz!" ifadeleri kullanıldı.

Bunun yanında Bakanlığın hesabından yapılan bir diğer paylaşımda Irak'ın Gara bölgesinde 2, Pençe-Yıldırım bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 4 Kürtçü teröristin imha edildiğini bildirildi.

Söz konusu paylaşımda "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, teröristlere nefes aldırmıyor! Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirilirken, Pençe-Yıldırım bölgesinde de 2 PKK’lı terörist komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verildi.

Kürtçü Terör Örgütü Fırat Kalkanı Bölgesinde Masumları Hedef Aldı 2 Can Kaybı