Kürtçü Terör Örgütü, Mürteci Teröristleri Para Karşılığı Serbest Bırakıyor

TAKİP ET

Suriye'de Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'ye bağlı olarak faaliyet gösteren SDG'nin, mürteci terör örgütü IŞİD üyesi mahkumları para karşılığı serbest bıraktığı belirtildi.

The Guardian'ın aktardığına göre Suriye'de faaliyet gösteren Kürtçü terör örgütü SDG'nin, mürteci terör örgütü IŞİD mensuplarının hapisteki üyelerini para karşılğında serbest bıraktığı ortaya çıktı. 

8 Bin Dolara Serbestler

The Guardian'ın serbest bırakılma formlarından aktardığına göre mürteci teröristler, Kürtçü terör örgütüne yaptıkları 8 bin dolarlık bir ödeme karşılığında serbest kalabiliyor.

Ödeme sonrasında serbest kalan tutukluların tekrar bir silahlı organizasyona katılmayacağı ve Suriye'nin SDG kontrolündeki bölgelerinden çıkacağına dair bir kağıt imzaladığı belirtildi.

Türkiye'de Yaşıyorlar

The Guardian'a konuşan iki IŞİD'li terörist, serbest kaldıktan sonra aileleriyle buluşup önce İdlib'e, oradan da sınırı geçip Türkiye'ye geldiklerini anlattı. Teröristler, aileleriyle otoritelerden saklanarak Türkiye'de yaşadıklarını belirtti.

Kürtçü terör örgütü ise belgelerin sahte olduğunu ve böyle bir uygulamalarının bulunmadığını iddia etti.

sdg pkk ypg kürtçü örgüt terör terörist ışid mürteci terör örgütü mürteci terör örgütü para karşılığı serbest bırakma suriye suriyeli