Kürtçü Terör Örgütü PKK, 12 Yaşındaki Kız Çocuğunu Manava Giderken Kaçırdı

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK Suriye'de babasının manava gönderdiği 12 yaşındaki Diyare Bedir Mustafa'yı kaçırarak silahlı eğitime alındı.

Suriy'nin kuzeyinde ABD tarafından desteklenen Kürtçü terör örgütü PKK-YPG ağır insan hakkı ihlallerini işlemeye devam ediyor.

Ayn el Arap'ta 15 Ağustos günü babasının manava gönderdiği 12 yaşındaki Diyare Bedir Mustafa, Kürtçü terör örgütü PKK tarafından kaçırıldı.

Baba Bedir Mustafa, Ayn el Arap'taki tüm aramalarına rağmen sonuç alamadı. Bunun üzerine baba Mustafa terör örgütünün işgali altındaki Haseki, Münbiç, Rakka ve Kamışlı'ya da giderek kızını aradı ancak buralardan da hiçbir sonuç alamadı. 

"12 Yaşındaki Kız Çocuğu Nasıl Askeri Eğitim Görebilir"

BM Çocuk Hakları Merkezine şikâyette bulunan baba Bedir Mustafa, Barzanici Kürtçü Rudaw TV'ye de açıklama yaparak, "Biz Kobani'de yaşıyoruz. Kızımı yeşillik alması için dükkâna gönderdim, gidiş o gidiş bir daha dönmeyince örgüt tarafından kaçırıldığını anladım. Kobani, Kamışlo, Haseke, Rakka ve Münbiç'teki YPG'nin merkezlerine gittik, ancak kızımın nerede tutulduğunu söylemediler. Peşine düştük, tüm Kobani'yi aradık, ancak tüm kapıları yüzümüze kapattılar ya da yalan söyleyip bizi başka yerlere gönderdiler. Aramadığımız yer kalmadı. Ben kızımın derhal bize teslim edilmesini istiyorum. O daha çocuk ve çok küçük 12 yaşında. Çocuk Hakları Kurumuna şikâyette bulundum. 10 gün sonra da bir kişiyi evimize gönderdiler ve bize ‘Kızınız örgüte katıldı, bizim yanımızda ve askeri eğitim görüyor' dediler. Allah aşkına 12 yaşındaki bir kız çocuğu nasıl askeri eğitim görebilir. Ben kızımı sağ, salim bana getirmelerini istiyorum" dedi.

87 Çocuk Kaçırıldı

Kürtçü terör örgütü PKK-YPG'nin sözde zorunlu askerlik uygulaması adı altında son üç ay içinde 15 yaşın altında 87 çocuğu ailelerinden koparıp silâhaltına alarak askeri eğitimlere tabi tuttuğu bildirildi. Kürtçü terör örgütünün Türkiye sınırındaki Dirbesiye, Amude, Tel Rifat, Ayn İssa, Cevadiye'de okul çağındaki çocukları kaçırıp Haseki'deki sözde karargâh binasında eğitime aldığı belirtiliyor.

Kürtçü terör örgütünün daha önce de çocukları kaçırıp silah altına aldığı raporlanmıştı. Ancak buna rağmen ABD, Rusya gibi devletler Kürtçü terör örgütüne destek vermekten çekinmiyor.

kürtçü terör örgütü pkk kız çocuğunu kaçırdı çocuk kaçırma