Kürtçü Terör Örgütü PKK Liderlerinden Murat Karayılan, Erdoğan'ın Kendisine Aracılarla Haber Yolladığını Açıkladı

TAKİP ET

PKK liderlerinden Murat Karayılan, Erdoğan'ın kendisiyle pazarlığa oturduğunu iddia etti.

Kürtçü terör örgütü PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, katıldığı bir programda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında iddialar ortaya attı. 

Birkaç ay önce Erdoğan'ın kendisine ulaşarak anlaşma teklif ettiğini belirten Karayılan, Erdoğan'ın Türkiye içerisinde ateşkes ilan edilmesi karşılığında PKK'nın diğer ülkelerdeki varlığına karışmayacağını söylediğini ifade etti.

Bu  Gerçekten Gizli Bir Bilgi: Erdoğan PKK'ya Heyet Gönderdi

Erdoğan'ın bizzat kendisinin PKK’ya heyet gönderdiğini, bu heyetin talebi üzerine KDP Genel Başkanı Mesut Barzani’yle yüz yüze görüşerek uyarmak istediğini söyleyen Karayılan, ''Başka bir şey daha var ve bu gerçekten gizli bir şeydi. Şimdiye kadar Kek Mesud’u görürsem onunla paylaşırım ya da KDP yetkilileri ile görüşürsem söylerim, diyordum. Ancak şimdi bunu Kürt halkının ve kamuoyu önünde paylaşıyorum. Birkaç ay önce Türk devleti bazı dostlar vasıtasıyla, hatta Tayyip Erdoğan bizzat kendisi bize bilgi göndererek, ‘Türkiye’nin içinde ya da Kuzey Kürdistan’da ateşkes ilan edin, o zaman biz de Kürdistan’ın diğer parçalarında yapacağınız hiçbir şeye müdahil olmayız’ dediler. Yani ateşkes ilan edin, işte KDP ile bir ihtilafınız var gidip onlarla savaşın…'' şeklinde konuştu.

Karayılan Erdoğan'ın Kürtleri birbiriyle çatıştırma yönünde bir planı olduğunu söyleyerek KDP yetkililerini Kürt-Kürt çatışmasından kaçınma konusunda uyardı. 

pkk lider murat karayılan recep tayyip erdoğan heyet çatışma ateşkes