Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Elebaşlarından Olan Duran Kalkan'dan İtiraf Niteliğinde Açıklamalar

TAKİP ET

Seçimlere sayılı günler kala Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan adlı terörist, Türkiye'nin seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu. Kalkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'yavuz hırsız' olarak nitelendirerek, AKP'nin PKK ile yaptığı görüşmeleri hatırlattı.

Kürtçü terör örgütü PKK’nın yayın organına konuşan Duran Kalkan adlı terörist, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:

“Erdoğan tam bir yavuz hırsız. Onun gibisini görmedim. Herkesi suçluyor ama PKK ile en çok ilişki kuran Tayyip Erdoğan’dır. İmralı’ya da Kandil’e de Oslo’ya da adam gönderen de o değil mi? Biz onunla masaya oturduk, anlaşmalar yaptık. Ama sonra bizi arkadan vurdu. Şimdi de bizi terörist ilan ediyor. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır?”

Kalkan’ın sözleri, AKP’nin 2013-2015 yılları arasında Kürtçü terör örgütü PKK ile yürüttüğü Çözüm Süreci dönemini akıllara getirdi. Bu dönemde AKP hükümeti, Kürtçü terör örgütü PKK ile gizli ve açık görüşmeler yapmış, terör örgütüne çeşitli tavizler vermişti. Ancak 2015 yılında PKK’nın yeniden silahlı eylemlere başlamasıyla süreç sona ermişti.

 

pkk duran kalkan çözüm süreci akp recep Tayyip Erdoğan