Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Şehit Ettiği Öğretmenler Unutulmadı

TAKİP ET

Kürtçü Terör Örgütü PKK tarafından şehit edilen geleceğin yol aydınlatıcısı öğretmenlerimiz; Neşe Alten, Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde unutulmadı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 3 yıl önce yaşanan terör saldırısında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın, kentte adının verildiği, Güneydoğu'nun en büyük kütüphanesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde anıldı.

Kütüphane girişine, Aybüke Yalçın'ın şehit olmadan önce söylediği Mağusa Limanı türküsündeki 'Beni öldüren de yoktur din, iman' sözlerinin yansıtılması ile ilgili konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, "Şehit öğretmenimizin söylediği 'Mağusa Limanı' türküsünü her dinlediğimizde boğazımızda bir şeyler düğümleniyor. Artık o türkü de Aybüke ile birlikte yaşıyor. Türkünün içinde bir ifade var. O ifadeyi arkadaşlar kütüphanenin girişine yansıttılar. Birilerine de herhalde bir mesaj gidiyordur" dedi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2017 yılında memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda Kürtçü Terör Örgütü PKK tarafından kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde şehit öğretmenlerini unutmadı.

Öğrenciler, şehit öğretmenin fotoğrafını ay yıldızlı bayraklarla süsleyerek öğretmenlerinin kanını yerde bırakmayan güvenlik güçlerine asker selamıyla minnet duygularını iletti.

26 Ekim 1993 tarihinde Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde henüz 25 günlük öğretmenken babası Hasan Alten ile birlikte PKK'lı teröristlerce haince katledilen şehit öğretmen Neşe Alten Tekirdağ'daki mezarı başında anıldı.

öğretmenler günü şehit öğretmenler şehit öğretmenler unutulmadı şenay aybüke yalçın neşe alten necmettin yılmaz kürtçü terör örgütü pkknın öldürdüğü öğretmenler unutlmadı pkknın şehit ettiği öğretmenlerimiz unutulmadı