Kürtçü Terör Örgütü PYD Çocukları Zorla Silah Altına Almaya Devam Ediyor

TAKİP ET

Çocuk Hakları Dairesi Başkanı Nevruz Ali, Kürtçü terör örgütü PYD/YPG'nin çocukları zorla silah altına aldığını iddia etti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda Kürtçü terör örgütü PYD/YPG'nin kontrolünde bulunan bölgelerde çocukların zorla askere alındığı iddia edildi. Çocuk Hakları Dairesi Başkanı Nevruz Ali, ebeveynlerinden izin alınmadan ve eğitimleri tamamlanmadan çocukların orduda görevlendirildiği hususunda çok sayıda şikayet aldığını belirtti.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki UNICEF ofisi temsilcileriyle PYD/YPG liderliği ve Birleşmiş Milletler arasında çocuk işçiliğinin ve orduda görevlendirilmesinin önlenmesi konusunda imzalanan anlaşma bulunmasına rağmen bu tür faaliyetlere son verilmediği belirtiliyor. 

İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 15 Kasım’da resmi hesabından sözde Devrimci Gençlik tarafından yine sözde Özerk Yönetim ve PYD/YPG adına çocuk kaçırılıp ve saflarına kattığını söyledi. SOHR, çocukluk haklarına yönelik ihlallerin son verilmesi çağrısı yaptı. SOHR, bu durumdan sözde Özerk Yönetimi ve PYD/YPG'yi sorumlu tuttu. 

sdg çocuklar silah altına alındı iddia suriye