Kürtçü Terör Sempatizanı Yılmaz Güney'i Anan 'Devlet Kurumlarını' Tanıyalım

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyelerin de aralarında olduğu birtakım kurumlar, Kürtçü terör sempatizanı Yılmaz Güney'i andı.

Bugün Kürtçü propagandaya imkan tanıdıkları yayınlarından ötürü Xalq TV olarak bilinen Halk TV'de Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden canlı yayımlanan programda Yılmaz Güney anıldı.

Halk TV'de Kürtçü Propaganda: Kürtçü Terör Sempatizanı Yılmaz Güney Anmasında Skandal Sözler


Sözde "Kürdistan" propangası yapan Yılmaz Güney'in "Kürt halkının kurtuluşunu istediği için sürgüne gittiği" iddia edildi ve ayrıca Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanı Şivan Perver de unutulmadı ve alkışlandı, selamlar iletildi.  Eski karısı Nebahat Çehre'yi arabayla ezen ve kemiklerini kıran, Çehre'nin kafasına bardak koyup 20 metre mesafeden ateş eden, Adana Yumurtalık'ta hakim Sefa Mutlu'yu kafasından vurarak öldüren ve cezaevinden izinli olarak çıkıp Fransa'ya kaçan Yılmaz Güney'i anan yalnızca Halk TV olmadı.  AKP tarafından yönetilen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kürtçü terör örgütü PKK ile bağlantılı HDP ile birlikte Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümü olan 9 Eylül 2021'de bir anma mesajı yayımlamıştı. 

HDP İle Kültür ve Turizm Bakanlığı Hakim Katili Yılmaz Güney'i Saygıyla Andı


Bugün, Yılmaz Güney'in doğum gününde CHP tarafından yönetilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi de bir mesaj yayımlayarak Yılmaz Güney'i "hatırladı". Ayrıca 2016 yılında CHP tarafından yönetilen Çankaya Belediyesi de "Yılmaz Güney Sahnesi"nin restorasyonunu ve yeniden açılışını yaptı. Açılışta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mübarek adını ve şehit polis ve askerlerimizi anan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biz değerlerimizi yaşatan, acıyı da sevgiyi de halkıyla paylaşan bir belediyeyiz. Acılarımız konusunda asla ayrımcılık yapmıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, gözyaşının ırkı, mezhebi, inancı, siyasi görüşü olmaz. Gözyaşının ayrımcılığı olmaz. Onun için acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Çünkü güzel bir kahkahanın, güzel bir gülümsemenin ve mutluluğun da siyasi düşüncesi, kökeni, inancı olmaz" demişti.

Bugün yaşananların ardından bir vatandaş söz konusu binanın üzerine "Sefa Mutlu'yu unutma" yazarak bir Kürtçü terör sevdalısının adının Atatürk'ün partisi tarafından yönetilen bir belediye eliyle yüceltilmesini protesto etti.

kürtçü terör sempatizanı yılmaz güney anan devlet kurumları