Kürtçü Terör Zırvalarını Yayan TTB Başkanı Fincancı'nın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütünün "kimyasal silah" zırvalarının propagandasını yapan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakim karşısına çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığına ilişkin Kürtçü terör zırvalarına "Görüntüleri izledim" diyerek destek veren Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Duruşmaya; CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker ile Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Oya Ersoy ve Dilşad Canbaz, TİP Milletvekili Ahmet Şık izleyici olarak katıldı. Duruşmaya, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da geldi. Mahkemeye, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve ABD İstanbul Konsolosluğu’ndan temsilciler katıldı. Türkiye'nin farklı illerinden tabip odalarının başkanları da Fincancı'ya destek olmak için duruşmada hazır bulundu. Mahkeme, savunmayı 3 avukatla sınırlandırdı.

Avukat beyanlarının ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Fincancı'nın iddianamedeki suç ile 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Fincancı'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi ise Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve davayı 29 Aralık 2022 gününe erteledi.

şebnem korur fincancı ttb başkanı kimyasal silah tutukluluk