Kürtçü Teröristi Yakalayarak Güvenlik Güçlerine Teslim Eden Korucu Şehit Oldu

TAKİP ET

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Aşağı Yavşan köyünde dün gece Kürtçü terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısına uğrayan 3 kişiden ikisi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan diğer 1 kişi ise yoğun bakımda tedavi altında.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Aşağı Yavşan köyünde dün gece Kürtçü terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısına uğrayan 3 kişiden ikisi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan diğer 1 kişi ise yoğun bakımda tedavi altında.

Korucular hedef alındı

Saldırının, Cizre ile İdil arasındaki köy yolunda güvenlik korucularını taşıyan bir araca yönelik gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırıda, Hasan Y. ile Abdullah Erçel (23) şehit olurken, Eşref Erçel (49) ise ağır yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından askeri helikopterle Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak Hasan Y. ve Abdullah Erçel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kürtçü teröristler hedef göstermişti

Saldırının nedeninin, Mart ayı sonunda Kürtçü terör örgütü PKK üyesi Selim Adıyaman’ın (kod adı: Harun Elbak) güvenlik korucuları tarafından yakalanması olduğu öne sürüldü. Selim Adıyaman adlı terörist, İdil ilçesi Yavşan bölgesinde düzenlenen operasyonda ele geçirilmiş ve tutuklanmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından sonra koruculardan Abdullah Erçel, Kürtçü teröristlerin hedefi haline gelmişti.

Kürtçü terör örgüyü PKK ise, yine sosyal medyadan paylaştığı görüntülerle “intikam” tehdidinde bulunmuştu.

Operasyon başlatıldı

Güvenlik güçleri, saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlattı. Ayrıca Aşağı Yavşan köyünde sokağa çıkma yasağı ve giriş çıkış yasağı ilan edildiği bildirildi.

Kaynak: Conflict

abdullah erçel kürtçü terör örgütü pkk Harun Elbak Selim Adıyaman şırnak korucu