Kürtçü Teröristler Güney Azerbaycan'da Türk Köylerine Saldırıyor: Bir Haftada 5 Soydaşımız Şehit Oldu

TAKİP ET

Kürtçü teröristler Güney Azerbaycan'da Türk köylerine saldırmaya başladı.

Türk ordusundan aldığı ağır darbelerle Türkiye'de esamesi okunmayan Kürtçü terör örgütünün hareket alanı Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe harekatlarıyla Irak ve Suriye'de giderek daralıyor.

Bu bölgelerde zor duruma düşen Kürtçü teröristler son dönemde İran'ın esareti altındaki Güney Azerbaycan'da Türk köylerini hedef almaya başladı.

Güney Azerbaycan'da Arka Arkaya Saldırılar 

Daha önce de Güney Azerbaycan'da Türk köylerini basan ve soydaşlarımızı şehit eden Kürtçü teröristler birkaç gün önce Güney Azerbaycan'ın Maku ilinin Avacik ilçesine bağlı Nadu köyüne saldırdı. Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray'ın haberine göre Kürtçü teröristlerin saldırısında Nadu köyünden 3 soydaşımız hayatını kaybetti. Kardeşi Kürtçüler tarafından şehit edilen bir Türk kadını, İranlı yetkililere isyan etti. 

"Bu Eylemler Devam Ederse Kefenimi Eğnime Giyinip Savaşacağım!"

İran hükümetinin sadece Kürtleri kolladığını belirten acılı kadın, "Bu eylemler devam ederse, bölge halkıyla birlikte kendimi kefenimi eğnime geyinib, teröristlere karşı savaşacağım. Ceset sayısını 3'ten 10'a, 20'ye çıkarmak için hiçbir şey yapmıyorsunuz. Neden insanların güvenliğini sağlamıyorsunuz?" tepkisini gösterdi.

"Burası Türklerin Tarihi Vatanıdır!"

Bir başka soydaşımız ise "Bizi mahvediyorlar. Burası Türklerin tarihi vatanıdır. Toprağımıza silahlarla girdiler ve Türklerin kanını akıtıyorlar" diye feryat etti.

İran Rejimi Kürtçü Teröristleri Türklere Karşı Kullanıyor

Gazeteci Mesut Haray'ın aktardığına göre İran hükümeti ve Devrim Muhafızları ile Kürt kaçakçılar ve Kürtçü teröristler arasında derin bağlar bulunuyor. İran bu Kürtçü gruplara karşı herhangi bir kovuşturma yapmıyor ve teröristleri Güney Azerbaycan ile Türkiye arasındaki bağı koparmak için Batı Azerbaycan eyaletini güvensiz hale getirmeyi ve Türkleri bu bölgeyi terk etmeye zorlamayı amaçlıyor.

Son bir haftada düzenlenen saldırılarda Güney Azerbaycan'da toplamda 5 soydaşımız şehit oldu.

kürtçü teröristler güney azerbaycan türk köylerine saldırmaya başladı 5 soydaşımız şehit oldu