Kürtçü Vekil'den Küstah Tehdit: Bu Kenti Birbirine Katarız

TAKİP ET

Diyarbakır'da bir grup Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için yürüyüş yapmak istedi. HDP Milletvekili Hişyar Özsoy "Bak bu kenti birbirine katarız" sözleriyle polisi tehdit etti.

Diyarbakır’da Kürtçü DBP, HDP, TJA ve MED-TUHAD FED örgütlerinin üyeleri, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın "tecrit altında olduğu" iddiasıyla yürüyüş düzenlemeye kalktı. 

Polis Öcalan Yürüyüşüne Müdahele Etti

Aralarında Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP’li Milletvekili Saliha Aydeniz, Remziye Tosun, Dirayet Dilan Taşdemir, Hişyar Özsoy ve Garo Paylan’ın yer aldığı gruba polis müdahele etti. Yasak yürüyüş gerçekleştirdikleri gerekçesiyle ablukaya alınan kalabalıkla polis arasında arbede çıktı, 2 kişi gözaltına alındı.

Kürtçü Vekil'den Küstah Tehdit

Kürtçü HDPvekili Hişyar Özsoy 2 kişinin gözaltına alınmasını engellemeye çalışarak “Bak bu kenti birbirine katarız. Bırakın bu çocukları” sözleriyle polisi tehdit etti. Grup ablukaya alınırken de bir polisi tehdit eden Özsoy, “Bana bak, seninle konuştuğumda yüzüme bakacaksın, kendini ne zannediyorsun sen, terbiyesiz adam. Akıllı olun, kimsin sen” diye bağırdı. 

Hişyar Özsoy HDP PKK Öcalan tehdit polise tehdit garo paylan