İmralı Canisi Öcalan, AKP'li Cumhurbaşkanı'nın Başkanlığını Destekledi

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin eski milletvekili Kürtçü-İslamcı Altan Tan ilginç açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı İmralı canisi Abdullah Öcalan ve örgütün siyasi kanadı HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında bir hesaplaşmanın olduğunu söylemesi tepkilere neden olmuştu. 

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin eski vekillerinden birisi olan Kürtçü-İslamcı Altan Tan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerini yorumladı. 


"Masaya Öcalan İle Hükümet Oturdu"


Medyascope'tan Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Tan, Türkiye'yi bölünmeye götüren çözüm sürecinde AKP hükümeti ile masaya oturanın HDP değil Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı İmralı canisi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Tan, "Masaya HDP ile hükûmet oturmadı. Bazı şeylerin konuşulması lazım. Masaya Öcalan ile hükümet oturdu. HDP’nin pozisyonu aracı." ifadelerini kullandı. 

Kendisinin bu aracılığa itiraz ettiğini ileri süren Kürtçü-İslamcı Tan, daha sonra heyetten çıkarıldığını ve buna kimsenin itiraz etmediğini belirtti. 


"Seni Başkan Yaptırmayacağız Lafına Öcalan Şiddetli Tepki Gösterdi"


Demirtaş'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Seni başkan yaptırmayacağız" sözlerine İmralı canisi Öcalan'ın büyük tepki gösterdiğini belirten Tan, "Başta, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’.  Şeffaflık, demokratikleştirme, halkı bilgilendirme, kapılar arkasında gizli işler yapmama… Açıklayın, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ lafı nereden geldi, nasıl oldu, nereye gitti, Öcalan’ın tepkisi buna ne oldu? Çıkın söyleyin. Onu da ben mi söyleyeyim. Şiddetli tepkisi var. Bunun detaylarını da biliyorum. İcap ederse anlatırım bir gün. Öcalan şiddetli tepki koyuyor. Bu işi gücü düzeltin deniliyor. Bir hafta sonra daha sert bir açıklama yapılıyor. Bunların kayıtları var." ifadelerini kullandı. 

selahattin demirtaş Altan Tan abdullah öcalan pkk kürtçüler erdoğan çözüm süreci