Kürtçüler CHP'yi Satıp Erdoğan'la Anlaşmanın Peşinde: CHP Derin Devleti İkna Edemez, Erdoğan İsterse Edebilir

TAKİP ET

CHP ile yaptıkları ittifaklarla gündeme gelen Kürtçü DEM Parti, CHP'yi satıp Erdoğan'la anlaşmanın peşine düştü.

Kürtçü DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, KRT TV'ye konuk oldu. Türk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

14-28 Mayıs seçimlerine yönelik konuşan Türk, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu çözemeyeceğine inandıklarını dile getirdi. Kürtçü DEM Parti'nin Mardin adayı şu ifadeleri kullandı: 

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu çözeceğine inancımız yoktu. Bugün de yok. CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil. Bugün bir lider yok orada. Çözmek isterse Erdoğan çözer, çünkü o lider"

Uzun süredir CHP ittifaklarıyla gündemde olan DEM Parti, CHP'yi satarak Erdoğan'ın Kürt sorununu çözebilecek bir lider olduğunu söyledi. Türk ayrıca CHP içerisinde Kürtleri kucaklayacak bir sistem olmadığını savundu. 

Türk, şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Özgür Özel demokratik bir insan ama parti içinde Kürtleri kucaklayacak, hak ve özgürlüklerini sahiplenecek bir yapının CHP'de olduğunu düşünmüyorum.

Arzumuz halkların kardeşliğidir. Ama şunu söylüyoruz; ‘CHP yapamaz.’ Neden? Derin devleti ikna edemez çünkü. Erdoğan isterse edebilir.”

 

 

kürtçü kürtçü dem parti dem parti ahmet türk mardin mardin belediye başkan adayı akp erdoğan derin devlet kürt sorunu