Kürtçüler Gemi Azıya Aldı: Can Kayıplarının Sorumlusu Sorunları Askeri Yollarla Çözmeye Çalışanlardır

TAKİP ET

Kürtçü DEM Parti Eş Başkanı'nın şehitlerimizle ilgili açıklamaları dikkat çekti.

Pençe-Kilit Harekatı kapsamında teröre kurban giden 12 şehidimizin üstüne Kürtçü DEM Parti'nin yaptığı açıklamalar dikkat çekti. 

Kürtçü Parti şehit ailelerine baş sağlığı dilemeyemezken kendi çıkarlarını öne sürerek açıklamalarda bulundular. 

DEM Partisi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan daha önce yaptığı konuşmada 'Kürt Sorunu' ve bebek katili terörist Öcalan'ın tecrit edilmesi üzerinden açıklamalarda bulunmuştu. 

"Kürt sorunu ve Öcalan'a yönelik tecrit devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da huzur bulmayacak."  şeklinde konuşarak tehdit söyleminde bulunan Kürtçü Partili Bakırhan'ın büyük tepki çekmesinin ardından DEM Parti, söylediklerinin çarpıtıldığını iddia ederek yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan’ın bugün Dersim İl Kongremizde yaptığı konuşma bağlamından koparılarak, çarpıtılmıştır. Eş Genel Başkanımızın ifade ettiği Kürt sorununun çözümsüzlüğünün çatışmalara, can kayıplarına ve krizlere sebep olduğu gerçeğidir.  

 

Ölümü, çatışmaları, savaşı savunanlara karşı partimizin siyaseti yaşam siyasetidir. Bugün yaşanan can kayıplarının sorumlusu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden, sorunları askeri yollarla çözmeye çalışanlardır.

 

Bu ülkedeki tek bir canımızın yitirilmemesi için mücadele yürütüyoruz. Herkesi de şiddet dilinden vazgeçerek barışı savunmaya, yürütülen bu haksız savaşa karşı durmaya çağırıyoruz.

 

Tuncer Bakırhan'ın çarpıtılan konuşmasını dikkatinize sunuyoruz:

 

“Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın.”

 

kürt sorunu dem parti tuncer bakırhan şehit