Kürtçüler Kendi Adaylarını Belirlemeye Hazırlanıyor

TAKİP ET

Kürtçü HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kendi adaylarını belirlemeye yönelik çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

BirGün'ün aktardığına göre partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Cumhurbaşkanı adayımızı belirleme mekanizmalarımız açık ve şeffaf bir tarzda çalışmalarına başlamıştır" dedi.

"Hangi Adayı Destekleyeceğimiz Konusunda Kehanetlerde Bulunuyorlar"

HDP ve HDP'nin kurduğu ittifaklar adına tartışmalar yürütüldüğünü belirten Sancar, "Partimizle ilgili spekülasyonlar da aynı hızla devam ediyor. Bizim ne dediğimize bakmak yerine adeta falcılığa soyunmuş, kah cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tutumumuzun ne olacağına dair senaryolar üretiyorlar, kah hangi adayı destekleyeceğimiz konusunda kehanetlerde bulunuyorlar. Oysa biz tutumumuzu vesileyle açıkça anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bir Kenara Geçip Oturuyoruz Demedik"

Orta aday fikrine açık olduklarını belirten Sancar, "Müzakere için önerdiğimiz başlıklar da ortada. Bu çerçevede siyasal muhalefete ve demokrasi güçlerine çağrı yapmış olduk. Bu çağrımıza karşılık bulamazsak dedik diğer seçenekler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Yani bizler önerimizi yaptık, çağrıda bulunduk, şimdi bir kenara geçip oturuyoruz demedik" diye konuştu.

En Az Üç Aday

Cumhur İttifakı seçime AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığıyla girecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak aday konusunda kararlı olduklarını belirtiyor. Eğer uzlaşma olursa Altılı Masa'nın ortak bir aday çıkarması bekleniyor. Kürtçülerin de bir aday çıkaracağı ve seçime en az 3 cumhurbaşkanı adayıyla gidileceği anlaşılıyor.

kürtçü kürtçüler kendi adaylarını belirlemeye hazırlanıyor hdp eş genel başkanı mithat sancar