Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: TÜİK'e Güvenmeyeceksin de Oturup İçki İçerken Fikir Söyleyen Adamlara mı Güveneceksin?

TAKİP ET

"Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?"

AKP'li Numan Kurtulmuş, Trabzon'da gençlerle bir araya geldi. Kurtulmuş'a "TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını gerçekçi buluyor musunuz?" sorusunu yöneltildi. Kurtulmuş, soruyu yanıtlarken muhalefete ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e yönelik sözlerine tepki gösterdi. 

Kurtulmuş, şöyle konuştu:


TÜİK'le İlgili Tartışmaya Girmek İstemiyorum"


"TÜİK'le ilgili tartışmaya girmek istemiyorum. Dünyanın bütün modern devletlerinde devletin işlem yaptığı rakamları üreten bir kurum vardır. Efendim, enflasyon oranını nasıl belirleyeceğiz? Bunu bir değil, beş tane, on tane kurum yapmaya başlarsa o ülke yönetilemez bir hale gelir, aynı şekilde diğer istatistikler de. Adı üstünde Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'nin istatistik bilgilerini Cumhuriyet tarihi boyunca toparlayan bir kurumdur, bunları değerlendirir. Kendi elinde başka birtakım bilgiler olanlar bunları kamuoyuyla paylaşabilir, hiçbir şey yok ama sonuçta resmi işlem yapmanız için elinizde resmi bir kurumun verisi olması lazım, Türkiye İstatistik Kurumu da bu kurumdur. Bunun üzerinden bir algı oluşturmaya çalışmak, 'Efendim, kusura bakmayın, Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceğiz.' Kurumlara güvensizlik aslında siyasetçilerin hiç yapmaması gereken bir şeydir.


"İçki İçerken Fikir Söyleyen Adamlara mı Güveneceksin?"


Merkez Bankasına güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenmeyeceksin, Türkiye'nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?"


Makul ve Meşru Muhalefet


"Muhalefetin makul ve meşru eleştirisine sonuna kadar açık olduklarını" söyleyen Kurtulmuş, kim iktidarsa olursa olsun devlet yönetiminin kurumlar üzerinden ve ciddiyetle olması gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, 'bunun tersi durumunda devletin yönetilemeyeceğini' belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye için en büyük felaket budur. Muhalefet yapmak başka bir şeydir. Makul ve meşru muhalefeti Türkiye için çok değerli bulurum. Keşke ellerinde projeleri olan, 'Siz şunu yanlış yapıyorsunuz ama doğrusu budur.' diyen, 'Türkiye'ye 2023-2053, vesaire bizim hedeflerimiz de şunlardır.' diye ortaya çıkan, makul ve meşru talepleri kitleselleştirmek için mücadele eden ve bunun üzerinden hükümete bir şekilde ayar vermeye çalışan muhalefet olsun, vallahi bundan gurur duyarız ama her şeye 'istemezük' diyen, her söylenen sözü 'yalan, yanlış' olarak tarif eden, her yapılan, atılan adımı, 'Bunun arkasında mutlaka başka bir iş vardır.' diye söyleyen ve yeri geldiği zaman da yalan yanlış bilgileri art arda sıralamaktan hiç hicap etmeyen bir muhalefet anlayışını kabul edemeyiz."

numan kurtulmuş kılıçdaroğlu tüik merkez bankası güven