Kurultay Krizini Aşmaya Çalışan İYİ Parti'de Akşener Tepkili Vekillerle Görüştü

TAKİP ET

2. Olağan Kurultayı'nda patlak veren 'oy verilmeyecekler' listesi krizine çözüm arayan İYİ Parti'de Genel Başkan, tepkili milletvekilleri ile bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 2. Olağan Kurultayı'nda Koray Aydın tarafından hazırlandığı öne sürülen 'GİK seçimlerinde oy verilmeyecek isimler' listesinin yarattığı krizi aşmak için parti içi demokrasi arayışını sürdüren milletvekilleri ile bir araya geldi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Feridun Bahşi, Ahmet Çelik, İsmail Koncuk, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel gibi isimlerin de katılım sağladığı toplantıda milletvekilleri, yeni Başkanlık Divanı'nda da Teşkilat Başkanı olarak görev alan Koray Aydın için bir adım atılması talebini yineledi.

İYİ Parti lideri Akşener ise tepkili vekillere "Daha fazla parti içinde kriz var görüntüsü vermeyin. Biz demokrasiye inanmış bir partiyiz. Bu partide çoğunluk ne derse o olur, gereği de çoğunluğa göre yapılır. Ancak siz, bu süreçte partiye zarar vermeyin. Sorunları birlikte aşarız” mesajını verdi.

Akşener, bütün eleştirilere rağmen Aydın'ın aynı görevde kalmasını ise Kurultay'da aldığı ciddi oy ve delegenin iradesinin yansıması ile açıkladı.

meral akşener iyi parti kurultay krizi 2. olağan kurultay koray aydın ismail koncuk ayhan erel hayrettin nuhoğlu