Kurulum Gerektirmeyen En iyi Taşınabilir Uygulamalar

TAKİP ET

Sadece indirilen ve kurulum gerektirmeyen en iyi taşınabilir uygulamalar için programı indirip açmanız, çalıştırmanız yeterlidir. Bu sayede uygulamayı flash belleğe atabilir ve Windows ile çalıştırabilirsiniz. Öncelikle bunların hangi uygulamalar olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Sadece indirilen ve kurulum gerektirmeyen en iyi taşınabilir uygulamalar için programı indirip açmanız, çalıştırmanız yeterlidir. Bu sayede uygulamayı flash belleğe atabilir ve Windows ile çalıştırabilirsiniz. Öncelikle bunların hangi uygulamalar olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Telegram

Son zamanlarda Whatsapp’tan daha çok ilgi görmeye başlayan telegram mesajlaşma aracı olarak, SMS uygulamasının yerini almaktadır. Telegram ile yapılan görüşmeler şifreleme özelliğine sahiptir. Bazı mesajlaşma uygulamalarına nazaran daha güvenli bir alandır.

Pidgin

XMPP protokolünü kullanmakta olan tamamen açık kaynaklı çok platforma sahip mesajlaşma uygulaması olarak bilinir. İnternette eski kullanıcılardansanız Slack ve AIM, ICQ, IRC, Yahoo Messenger hesaplarına da bağlanmanıza izin vermektedir.

PN0tes

Kullanımı gayet kolay olan not yöneticisidir. USB flash bellek, iPad veya taşınabilir olan sürücünüzle, CD ile istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

GIMP

Ücretsiz fotoğraf uygulaması olarak bilinen bu uygulama ile bir çok Photoshop özelliğini bulabilirsiniz.

Brutal Chess

Bilgisayarda oyun oynamayı sevenlerin rahatça tercih edebileceği oyunların başında gelmektedir. Sıkılan ve biraz oyun oynamak isteyenlere keyifli dakikalar yaşatmaktadır.

Kurulum Gerektirmeyen En İyi Taşınabilir Uygulamalar Hangi Alanlar İçin Geçerlidir?

USB belekte her zaman yanınızda taşıma kolaylığı olan uygulamalar sohbet, oyun, fotoğraf düzenleme müzik çalar, mesajlaşma uygulamaları, photoshop gibi birbirinden farklı uygulamaları taşınabilir hale getirmektedir.

Taşınabilir Uygulamalar Avantajlı Mı?

Taşınabilir uygulamalar geleneksel haldeki asıl uygulamalarına göre daha hafif olmaktadır. Hafif olmaların ve bilgisayardan bilgisayara ya da istediğiniz cihaza alırken de kolaylık sağlamaktadır. Yani cihazlar arasında geçiş yapma olanağı sunmaktadır. Taşınabilir olması da kişileri kendine çekmektedir. Ayrıca taşıdığınız bilgisayarda hiçbir şekilde izini bırakmamaktadır. Kaydettiğiniz ayarlar ve uygulama ile ilgili değişiklikler kısacası her şey USB sürücüsündeki klasöre kaydedilmektedir.  

Uygulamayı koymak istediğiniz ve çalıştırmak istediğiniz tüm dosyalar tek bir klasörde toplanarak alan oluşturulmaktadır. Taşınabilir uygulamalar avantajlı mı? diyenler için kesinlikle bu detaylar belirtilmelidir. 

Özellikle bilgisayarına yükleme yapmak istemeyen ve boş alan oluşturmak isteyen kişiler için bu yöntem kesinlikle kullanılmalıdır. Ayrıca istediğiniz zaman uygulamaya ulaşma kolaylığı da güzel bir alternatif. Bu yüzden kurulum gerektirmeyen en iyi taşınabilir uygulamalar ile siz de sade USB ile uygulamanıza ulaşabilirsiniz.