Kuruluş Süreci Sekteye Uğratılan Yeşiller Partisi Dava Açıyor

TAKİP ET

Kuruluş belgelerini teslim etmesinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığından "alındı" belgesi alamayan Yeşiller Partisi, hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Yeşiller Partisi, kuruluş sürecinin İçişleri Bakanlığı tarafından sekteye uğratıldığını söyleyerek hukuki süreç başlattıklarını duyurdu. Kuruluş belgelerini teslim etmelerinin üzerinden 6 ay geçtiğini ancak bu süreçte İçişleri Bakanlığının 'alındı' belgesini vermeyerek tüzel kişilik kazanmalarının sekteye uğratıldığını belirten Yeşiller Partisi, "Yeşiller Partisi olarak en temel hakkımız olan siyaset yapma ve örgütlenme hakkımıza sahip çıkmak ve partimizin kuruluş sürecini tamamlamak üzere dava açıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

"Partimizin kurucu üyeleri ve avukatlarının defalarca telefonla ve bakanlık binasına giderek yetkililerle görüşme talebi, CİMER üzerinden yaptığımız başvuru, resmi yazışmalar yanıtsız kaldı. Pandemi koşullarının yaratabileceği olağan gecikmenin ötesine geçen bu duruma çözüm bulabilmek için işlettiğimiz bürokratik mekanizmalar tükendi. Geldiğimiz aşamada artık siyasi parti kurma hakkımızı hukuki yollarla savunmaya başlıyor, 22 Mart itibarıyla hukuki süreci başlatıyoruz" diyen partililer örgütlenme hakkının önüne konan görünmez engeli aşmak için adalete başvurduklarını söyledi.

Birçok kez telefonla ve bakanlık binasına giderek yetkililerle görüşme talebinde bulunduğu ancak başvuruların ve resmi yazışmaların yanıtsız kaldığı belirtilen açıklamada “Pandemi koşullarının yaratabileceği olağan gecikmenin ötesine geçen bu duruma çözüm bulabilmek için işlettiğimiz bürokratik mekanizmalar tükendi. Geldiğimiz aşamada artık siyasi parti kurma hakkımızı hukuki yollarla savunmaya başlıyor, 22 Mart itibarıyla hukuki süreci başlatıyoruz. Partimiz geleceği ve yaşamı temsil ediyor. Hakkımıza sahip çıkacağız. Sadece bu altı ayda yaşanan ekolojik, sosyal, ekonomik, siyasi krizler bile daha fazla vakit kaybetmemenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Tüm ülkede temsil ve örgütlenme hakkının önüne konan bu görünmez engeli aşmak için adalete başvuruyoruz” denildi. 

yeşiller partisi içişleri kuruluş süreci sekte dava