Kurum Yöneticilerinin Evini Temizlemeyi Reddeden İşçi ve Oğlu Darp Edildi

TAKİP ET

Diyarbakır'da Aile Destek Merkezi'nin 'Evde Yaşlı Bakım Projesi'nde hizmetli olarak çalışan Sibel Çiftçi, kurum odalarını ve yöneticilerin evlerini temizlemediği için kurum koordinatörü Z.V. ile usta öğretici E.D. ve G.B.'nin saldırısına uğradı.

Hazro Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezi'nde yürütülen Evde Yaşlı Bakım Projesi'nde görevli Sibel Çiftçi, kurumda görevli usta öğretici kadınlar E.D. ve G.B.'nin isteklerini reddettiği için darp edildi.

E.D. ve G.B., Çiftçi'ye giderek kurumda temizlik yapmasını söyledi, koordinatör V.Z. adlı kadın ise kendi evini de temizlemesini istedi. Ancak Çiftçi, yalnızca yaşlı bakım hizmetleriyle görevli olduğunu ve kurumda temizlik yapmayacağını söyledi.

İstekleri reddedilen Z.V., E.D. ile G.B., kendilerine karşı çıkan Çiftçi'yi darp etti.

Annesine Saldırıldığını Öğrendi, Kendisi de Saldırıya Uğradı 

Annesi Sibel Çiftçi'nin darp edildiğini öğrenen Güven Çiftçi, kurum binasına gitti. Güven Çiftçi burada annesine saldıran kurum çalışanlarıyla tartıştı. Tartışma sırasında cam kapının üzerine düşen Güven Çiftçi yaralandı. 

Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese gelen sağlık görevlileri, Sibel Çiftçi ve oğlu Güven Çiftçi'yi ilk müdahalenin ardından hastaneye götürdü. Sibel Çiftçi, tedavisinin ardından taburcu edilirken, oğlu Güven ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilip, ameliyat edildi.

Beni Kaçak Çalıştırıyorlar

Sibel Çiftçi kurum yöneticilerinin kendisini kaçak olarak çalıştırdıklarını ve darp raporu almak istediğinde bile zorluk çıkarıldığını belirterek, "Beni kaçak olarak evlerinde çalıştırıyorlar. Gece yarısına kadar sürüyor. Bazen de hakaretlerde bulunuyorlar. Hastaneden darp raporu almak istedik ama zorluk çıkardılar. Beni darp ettiler, burnuma vurdular'' şeklinde konuştu. 

Hazro Kaymakamlığı yetkilileri ise olayla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. 

 

diyarbakır hazro kaymakamlık ev temizlik darp sibel güven çiftçi