Kurumlar Can Çekişiyor: Kızılay'ın Malatya'daki Fabrikası Konteyner Üretemiyor

TAKİP ET

BirGün'den İsmail Arı, Malatya'da ülkenin en büyük konteyner fabrikasının sahibi olan Kızılay'ın, depremzedeler için konteyner üretemediğini yazdı. Afetler için konteyneri olmayan Kızılay yönetiminin, torpilli kebapçı müdürü atadığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, sokakta kalan yurttaşlar hayatta kalma mücadelesi vermeye devam ediyor. Depremzedeler, Kızılay’ın bölgeye yeterli yardım ulaştırmadığını, çadır kurmadığını ve yiyecek göndermediğini belirtiyor.

BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı, Kızılay’ın Malatya’daki konteyner fabrikasının içi boşaltılmış ve işlevsiz hale getirilmiş olduğunun haberini yaptı. Depremzedelerin acil ihtiyacı olan çadır ve konteynerlere erişememesi, kurumun sorumluluğunu ortaya koyan haberde Kızılay’ın en büyük üretim kapasitesine sahip Malatya’daki konteyner fabrikasında üretimin yapılamadığı ifadeleri yer aldı.

Depremzedelerin en çok ihtiyacı olan prefabrik tuvalet ve duşların üretimini de yapabilme kapasitesine sahip olan fabrikada Kızılay yönetiminin, konteyner stoklanmasına “ekonomik gerekçeler”le izin vermediği ortaya çıktı.

Haberde yer alan bilgilere göre, Kızılay Sistem Yapı adlı Kızılay şirketinde görevli Üzeyir Pala, fabrika çalışanları ve yöneticilerine uzun süredir mobbing uyguladığı iddia edildi. Aynı şirkette, liyakatsiz atamaların yapıldığı da belirtildi.

Örneğin, kebapçılık yapan Recep Toy'un, personelin itirazına rağmen idare müdürü olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. 

Malatya’daki çadır fabrikasının kurucu müdürü Mustafa Kaya, 18 Ocak 2023 tarihinde Kızılay yönetimi tarafından görevden alındı. Fabrikada yeni bir müdür görevlendirilmemiş olması nedeniyle deprem felaketi sonrasında kaos ortaya çıktı.

Görevden alınan yöneticiler, deprem sonrası fabrikaya dönerek üretime katılmayı teklif etti, ancak Kızılay yönetimi bu tekliflere cevap vermedi. Fabrikada önceden çalışan 120 personelinden sadece 15 kişi deprem sonrası tekrar çağrılmış, personel yetersizliği ve müdür bulunmaması nedeniyle konteyner üretimine devam edilemedi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 9 Şubat tarihinde fabrikaya gitti ve çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Rönesans Holding'in siparişi için üretilen konteynerlerin önünde konuşan Kınık, deprem sonrası fabrikada üretime hız verdiklerini iddia etti.

Kızılay malatya konteyner fabrikası Konteyner Kebapçı deprem depremzede afet