Kuryenin Ölümüne Neden Olan Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlu Hakkında Yakalama Kararı

TAKİP ET

Kuryeye çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Savcılık, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamuh hakkında yakalama kararı talep etti.

İstanbul Avrasya Tüneli Aksaray sapağında meydana gelen kazada Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı araç, motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarpmıştı. Hastaneye kaldırılan 1’i engelli 2 çocuk babası Yunus Emre Göçer, 6 gün sonra hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanının oğlu ise polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan motokuryeler, basın açıklaması yaparak otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

Ancak, Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Bilirkişinin yapacağı yeni değerlendirme sonucunda tutuksuz olan Mohamud hakkında yeni bir karar alınabileceği belirtiliyor. 

Yakalama kararı talebinde bulunulan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında savcılığın talebi üzerine hakimlikçe çıkarılan yakalama kararında, "kaçak" durumda olması nedeniyle yakalama talebinin kabul edildiği belirtildi. 

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, şüpheli  Mohamed Hassan Sheikh Mohamud 'un çağrı üzerine savcılığa gelmediği, kendisine çağrı yapılamadığı, tüm aramalara rağmen ulaşılamadığı bu nedenle 5271 sayılı CMK'nın 98/1. maddesi uyarınca hakkında yakalama emri talep edildiği kaydedildi.  

Soruşturma kapsamına göre şüphelinin aranmasına rağmen bulunamaması ve adresi tespit edilemediğinden çağrı yapılamaması nedeniyle kaçak durumda bulunduğu gerekçesiyle savcılığın talebi kabul edildi. Mohamud'un "Taksirle ölüme neden olma" suçundan yurt dışına çıkış kaydının olduğu ve tüm aramalara rağmen kendisine ulaşılamadığı , savunması ve delillerin tespiti için yakalama emri düzenlenmesine karar verildi.  

Yakalandığında 24 saat içerisinde savcılıkta hazır edilmesi, hazır edilmeyecekse yakalandığı yer savcılığı tarafından SEGBİS ile hazır edilerek ifadesinin alınması, alındıktan sonra da serbest bırakılmayarak soruşturmayı yürüten savcının sevk durumunu değerlendirmesinin yakalama yazısında belirtilmesine hükmedildi. (DHA)

Kurye kuryenin ölümüne sebep oldu yunus emre göçer somali cumhurbaşkanın oğlu