Kütahya'da Broşür Dağıtan CHP'li Kadınlar Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Aralarında 70 yaşında kadınların da bulunduğu kadınlara saldıran grup, iki kadını yaraladı.

CHP Kütahya Kadın Kolları, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri, il teşkilatı ve partililer Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci turu için çalışmaları kapsamında dün Kütahya’da kurulan Perşembe Pazarı girişinde stant açtı.

Stanttan rahatsız olduğunu ileri süren birkaç esnaf CHP standındaki partililere önce sözlü, sonra fiziki saldırıda bulundu. Saldırıya uğrayan partililer, darp raporu aldıktan sonra emniyete giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

aldırıya uğrayan ve şikayetçi olan CHP’li vatandaş şunları söyledi:

"7-8 arkadaş küçük bir stant kurduk. Standımıza bir masa koyduk. Etrafına Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlık adayı resimlerini, Türk bayrağını koyduk. Broşürlerimizi koyduk, broşür dağıtıyorduk. Pazar esnafından 3 kişi saldırdılar bize. ‘Vatan hainleri, teröristler, sizi bu ülkede yaşatmayacağız, şerefsizler’ diyerek bize saldırdılar. Hatta biri dudağıma yumruk attı, ameliyatlı elimi burktu. Daha sonra bir arkadaşımızı yumrukla darp etti, yerlerde sürüdü. Bizim suçumuz ne?

 

Türk Bayrağını Yere Attılar

71 yaşındaki Naciye Umu isimli bir parti üyesi ise şu açıklamalarda bulundu:

"Çalışmalarımızı sürdürebilmek için arkadaşlarla birlikte Perşembe pazarına gittik. Arkadaşlarımız elinde broşürlerle pazarın içine dağıldılar. Biz da standımızı kurduk. Cumhurbaşkanı adayımızın resimlerini, Türk Bayrağımızın resimlerini astık. Her şey normal gidiyordu yarım saat kadar. Arkadaşımız bir hanımefendiye broşür verebilmek için ilerlediğinde orada oturan 3 kişi, hanımefendinin neden broşür aldığını sorgulamış. Arkadaşımız da "niye almayacak demokratik hakkını kullanıyor, alması gayet normal" diye karşılık verince ona hakaret etmiş. "Siz teröristsiniz, vatan hainisiniz, PKK’lısınız…" Olmayacak hakaretleri ettikten sonra bizim yanımıza geldi.

Türk Bayrağını alarak "siz bu bayrağın altında yaşamayı hak etmiyorsunuz" diye bayrağı yere çarptı. Kılıçdaroğlu’nun resimlerini yırttı. Hıncını alamadı herhâlde, bu sefer masayı devirdi. O arada Cengiz arkadaşımız müdahale etmek istedi. Sonra Cengiz’in havada uçtuğunu gördüm ben. Orada bir araba vardı. Arabaya çarptı ve durdu. Eğer orada araba Cengiz’in hızını kesmemiş olsaydı yere, betona çarpacaktı. Tabii bunların hakaretleri devam etti. Teröristlikle suçlandık. PKK’lılıkla suçlandık. Bu bayrağın altında yaşatmayacaklarını söylediler. Bizi ölümle tehdit ettiler. Küfürler savurdular. Sonra Pazarcılar Odası Başkanı geldi. Durumu ona izah ettik. Hakan Akdaş olduğunu öğrendiğimi beyefendi bize saldıranı tanıdığını söyledi. Bir süre sonra bize getireceğini söyledi. Tabii biz o arada emniyeti çağırdık. Emniyete getiririm demesine rağmen herhangi bir getiren olmadı. Biz şikayetçiyiz. Biz bu ülkede yaşamak istiyoruz, başka bir ülkemiz yok. Şiddetle kınıyoruz.”

 

kütahya broşür dağıtan kadınlara saldırı chpli kadınlar saldırı