'Kütahya'ya Uçun' Talimatına AKP'lilerden İtiraz

TAKİP ET

AKP'li Nabi Avcı, zarar eden Kütahya Zafer Havalimanı'nın kurtarılması için Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılması ve uçuşların Kütahya'ya yönlendirilmesi kararına karşı çıktı.

Havayolu şirketlerine yazı gönderen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçuşların garanti verilen ve yıllardır zarar eden Kütahya Zafer Havalimanı'na yapılması talimatına vermişti. Genel Müdürlüğün talimatının ardından Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı kapatıldı. 

Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre tüm seferlerin Zafer Havalimanı'ndan yapılacağını öğrenen AKP Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AKP Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, AKP Eskişehir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Avrupa'da yaşayan Türklere hizmet veren Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nı âtıl hale getirecek kararı eleştirdi. Konuyu 1 Mart'ta Eskişehir'e gelen AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'a ilettiklerini belirten Nabi Avcı, "Bana bu konunun net olarak intikali 25 Şubat tarihinde Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler bizi aradı ve Hasan Polatkan Havaalanı'na yolcu inişleri Zafer Havaalanı'na yönlendirdiklerine dair duyum aldığını ifade etti. Ben de kendisine, ‘Ben tamam bununla ilgili konuşuruz. Özellikle 1 Mart'ta Binali Bey Eskişehir'e gelecek. Havaalanlarını en iyi bilen kişi. Aynı zamanda da eski başbakan. Binali Bey geldiğinde ayrıntılı şekilde konuşalım. Çekinceleri ayrıntılı şekilde anlatalım' dedim. Ve 1 Mart'ta Valilikte Vali Bey'in toplantısında enine boyuna anlattık" diye konuştu.

"Zafer Havaalanı'nı Canlandıracağız Derken 2 Tane Atıl Havaalanımız Olma Tehlikesi Var"

Şimdiye kadar Kütahya ve Eskişehir havalimanlarının açık olduğunu ve vatandaşların Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nı tercih ettiklerini belirten Nabi Avcı, "Niye? Çünkü Eskişehir'de Emirdağlı nüfusu var. Avrupa'dan gelenler Eskişehir'e geliyor önce. Eskişehir'e geliyorlar, Eskişehir havaalanına değil. Zafer Havaalanı'yla çeşitli ulaşım sorunları yaşanıyor onlar açısından. Dolayısıyla böyle bir girişim şu sonucu verir: Eğer siz birtakım yapay önlemlerle, girişimlerle Hasan Polatkan'ın yolcusunu Zafer'e aktarabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. O yolcu Sabiha Gökçen'e gider. Daha önceki tecrübeler de bunu gösteriyor. Oradan Eskişehir'e ulaşmak daha kolaydır. Zafer Havaalanı'nı biraz daha canlandıracağız derken 2 tane atıl havaalanımız olma tehlikesi var. Bu hesabın iyi yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

"Göğsümü Gere Gere Çanakkale Köprümüzü Anlatamayacağım"

Konunun farklı zamanlarda yetkili isimlere iletildiğini belirten Avcı, "Bunu sadece Eskişehir'in sorunu olarak değil, şunu söylemek istedim: Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yapıldı. Ben Eskişehir'de göğsümü gere gere tanıtımını yapamayacağım. Çanakkale Köprümüzü anlatamayacağım. Çok güzel ama vatandaş bana soracak; ‘bizim Kırka Yolu ne olacak, Alpu Yolu ne olacak’ diyecek. Lütfen, bakın seçim de geliyor, bizim bu sizin için çok bir şey gerektirmeyen projelerimizi" dedi.

"CHP'li Milletvekilleriyle Görüşmek Zorunda Değiliz"

CHP'li Eskişehir milletvekillerinin birlikte hareket etme tekliflerinin hatırlatılması üzerine Nabi Avcı, "Eskişehir’in 7 milletvekili ile bakanla görüşmek zorunda değiliz. Ben tek başıma da gidip anlatabilirim. Emine Nur Günay da tek başına gidip, anlatabilir. AKP’nin Eskişehir 3 milletvekili ve katılırsa MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak'ın katılımı ile görüşeceğiz. Ben Ulaştırma Bakanından randevu alırken arkadaşlarım adına aldım, başkası adına alamam. CHP Eskişehir milletvekillerimiz birlikte hareket etmek için beni aradı. Ben de kendilerine şimdilik böyle görüşeceğimizi söyledim" şeklinde konuştu.

kütahya uçun talimatına akplilerden itiraz nabi avcı eskişehir hasan polatkan havalimanı zafer dhmi emine nur günay