Kuyumcular Banka Kuracak: Altınbank

TAKİP ET

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, banka kurmaya hazırladıklarını açıkladı.

Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Türk kuyumcular kredi ve finansal sorunlara kalıcı çözüm bulmak için banka kuracak. Altınbank'ın, bu yıl faaliyete başlaması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, 40 bin kuyumcu işletmesinin artık kendi ihtisas bankasını kuracağını bildirdi. 

"Oda olarak kurulacak bu banka sayesinde, meslektaşlarımızın finansal sorunlarına çözüm getirecek tarihi bir hizmeti duyurmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz." diyen Atayık, Altınbank'ın altın bankacılığının lokomotifi olacağını söyledi. 

Kuyumculuk sektöründeki tüm paydaşların bankanın ortağı olabileceğini belirten Atayık,  "Banka, sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirecek. Altınbank ile ihracat ağırlıklı çalışan firmalar kolay kredi bulabilecek. Fabrikalarımız ve özellikle küçük ölçekli atölye ve sanatkarlarımız etkin bir şekilde desteklenmiş olacak. Ayrıca, sektörümüzü ilgilendiren mega projelere de finansal katkı sunacak." ifadelerini kullandı.

altınbank kuyumculuk türk kuyumculuk sektörü mustafa atayık