Kuyumculardan 'Eylül Ayı' Uyarısı

TAKİP ET

Eylül ayında altının gramının 600 liraya kadar yükselmesi bekleniyor.

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, altın fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 43 yıldır kuyumculuk yaptığını belirten Kalkan, Eylül ayında altının gramının 600 liraya kadar yükselebileceğini söyledi.

Altının gramının şuanda 500 lira civarında seyrettiğini söyleyen Kalkan, yakın zamanda altının gramının 550 liraya yükseleceğini ardından da 600 liraya ulaşacağını kaydetti.

Altın Fiyatları TL Cinsinden Son 6 Ayın Zirvesinde

Altın fiyatları dolar cinsinden son üç ayın, TL cinsinden son 6 ayın zirvesinde. Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, başta ABD olmak üzere dünya genelinde hükümetlerin parasal ve mali destek adımlarının, özellikle ABD'de Joe Biden yönetiminin açıkladığı trilyonlarca dolarlık destek paketlerinin, altın fiyatlarını desteklediğini belirtti.

Yıldırımtürk, ikinci çeyrekte kripto varlıklara ilginin azaldığını, hükümetlerin düzenleme adımlarının bunda etkili olduğunu, doların zayıfladığını ve enflasyon endişelerinin arttığını belirterek bu faktörlerin altın fiyatlarının yükselişinde etkili olduğunu söyledi.

Ons altında yılın ilk yarısı bitmeden 1950 doların, eylül-ekim döneminde ise 2250 doların görülebileceğini belirten Yıldırımtürk, enflasyon endişelerinin güvenli liman olan altını yükseltebileceğini, gram altında da eylül-ekimde 600 TL seviyesinin aşılabileceğini belirtti.

kuyumcu altın fiyatları eylül ayı artacak gram 600 tl