Kuyuya Atılan Taşın Peşinden Gittiler: Yeşilgöz Hollanda Başbakanı Oldu Zannettiler

TAKİP ET

Türkiye'de bazı gazete ve gazeteciler, partisi 3. sırada olan Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanı Dilan Yeşilgöz'ü, seçildiğini dahi kontrol etmeden başbakan olarak ilan ettiler. Seçim Hollanda'da olurken sonuç ise Türkiye'de belli oldu...

Mark Rutte'nin istifası sonrasında Hollanda yeni başbakanın seçilmesini beklerken Türk medyasında ise ilginç bir olay yaşandı. Hollanda'da gerçekleşen seçim sonucunu bilinçli olarak ortaya atılan bir 'yem' sonrası Türkiye'de sonuçlandırdılar.

1984'te Hollanda'ya Kaçan PKK'lı Teröristin Kızı Hollanda Başbakanı Olma Yolunda

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, haberini çalan ve çalacak olan kanallarını tespit etmek için ortaya bir 'yem' atarak ,Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanı olan ve Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı yapan Dilan Yeşilgöz'ün seçimler henüz 'tamamlanmadan' yeni başbakan olarak seçildiği haberini yaptığını ifade etti.

Haskoloğlu, daha sonra kendisinin yaptığı bu doğru olmayan haberi kontrol dahi gerçekleştirmeden paylaşan haber kanallarını ve kişileri yine kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Haskoloğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Haberlerimi çalan kanalları tespit etmek ve size göstermek için Hollanda’da hala oy verilirken yeni Başbakan’ın Dilan Yeşilgöz olduğunu paylaştım. Türk Medyası olduğu gibi benim haberlerimi çalıp, kullanmış. Bir tanesi bile kontrol etmeden. Sizden özür dilerim ancak bunu artık yapmam gerekiyordu. Yeni Başbakan Dilan Yeşilgöz değil. Partisi 3. Sırada çıktı.''

 

 

ibrahim haskoloğlu dilan yeşilgöz hollanda başbakanı hollanda