Kuzenini 'Allah Yok' Dediği İçin Öldürdü: Cinayetten Sonra Besmele Çekip Uyuşturucu Aldım, Namus Bekçisiyim

TAKİP ET

Ankara'da kuzeni Şükrü Kerekli'yi 'Allah yok' dediği iddiasıyla bıçakla öldürerek yol kenarına atan Özgür Taylan Doğan'ın yargılandığı davada karar çıktı.

Ankara'da 22 Mart'ta Altıdağ ilçesi Ulucanlar Caddesi'nde yol kenarında bıçaklanarak öldürülmüş bir erkek cesedi bulunmuş; cesedin Şükrü Kerekli'ye ait olduğu tespit edilmişti. 

Kerekli'yi öldürdüğü belirlenen kuzeni Özgür Taylan Doğan, Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanmıştı. Cinayeti itiraf eden Doğan, sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklanmıştı. Doğan hakkında, 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 'yağma' suçlarından dava açılmıştı. 

"Tabancayla Öldürmediğim İçin Pişmanım"

T24'ün haberine göre katil Doğan, Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesinde “Her şeyi açık yüreklilikle söylüyorum. Küfrettiği için öldürdüm. Tasarlama kesinlikle yok. Bıçakla değil tabanca ile öldürülmeyi hak ediyordu. Tabanca ile öldürmediğim için pişmanım” demişti.

"Şüphesiz Allah Var" Diyerek Bıçakladı

Davanın son duruşmasında ise savunma yapan sanık Doğan, kuzeni Kerekli’nin  önce halasının evinde sonra arabada "Allah yok" diyerek Allah’a küfür ettiğini, bu nedenle arabayı durdurmasını isteyip “şüphesiz Allah var” diyerek kendisini bıçakladığını söyledi.

"Kanı Helal Olduğu İçin Birayla Yıkadım"

Olaydan sonra alkol alıp, uyuşturucu kullandığını ancak bunun ayrı bir konu olduğunu iddia eden Doğan, “uyuşturucuyu besmele çekip kullandığını, bıçaklama sırasında eline bulaşan maktulün kanını, ‘helal’ olduğu için su ile değil bira ile yıkadığını" söyledi.

Son sözü sorulan sanık Doğan “Kızlarım var, onların namus bekçiliğini yapıyorum, bu nedenle tahliye edilmek istiyorum” dedi.

Doğan’ın kasten öldürme suçundan müebbet hapsine, nitelikli hırsızlık suçundan da 6 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi. Sanık hakkında iyi hal ve haksız tahrik indirimi de uygulanmadı.

özgür taylan doğan şükrü kerekli kuzenini öldürdü allah yok cinayeti