Kuzey Kıbrıs'ta Oy Sayımı Devam Ediyor

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs, bugün yeni Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için sandık başındaydı. 11 adayın yarıştığı seçimlerde oy kullanma işlemi tamamlandı, sayım sürüyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Anayasa değişikliği oylaması heyecanı yaşanıyor. 18.00 itibariyle oy kullanım işleminin tamamlandığı adada oy sayım işleminden ise 19.00 gibi ilk bilgilerin gelmesi bekleniyor. 

Yeni tip koronavirüs tedbirlerinin gölgesinde gerçekleşen seçimin sonuçlarını ise adaylar ofislerinde beklemeye başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşların mührü vurduğu pusulada 11 isim yer aldı. Bu isimler sırasıyla şöyle:

Ersin Tatar (Ulusal Birlik Partisi), Tufan Erhürman (Cumhuriyetçi Türk Partisi), Erhan Arıklı (Yeniden Doğuş Partisi), Fuat Çiner (Milliyetçi Demokrasi Partisi), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Ahmet Boran (Bağımsız), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Alpan Uz (Bağımsız), Kudret Özersay (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız), Serdar Denktaş (Bağımsız)

Katılım Yüzde 54.72'de Kaldı

Saat 18.00'de tamamlanan oy verme işleminde 198 bin 867 seçmen için ülke genelinde 738 sandık kurulmuştu.

YSK'dan yapılan son açıklamaya göre katılım yüzde 54.72 seviyesinde kaldı.

Vatandaşlar, halkoylaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için kullandıkları oyları aynı sandığa attı.

Saat 22.00 civarında YSK tarafından resmen açıklanması beklenen sonuçlar neticesinde Cumhurbaşkanlığı makamı için kimin seçileceği merakla beklenirken halkoylamasıyla da Yüksek Mahkeme'de 8 olan yargıç sayısının 16'ya yükseltilmesi kararlaştırılmış olacak.

kktc kıbrıs kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti serdar denktaş ersin tatar mustafa akıncı seçimler ysk katılım oranı oy sayımı