Kuzey Kore İngiltere'deki Aşı Projelerine Sızmaya Çalıştı

TAKİP ET

İngiltere tarafından Kuzey Koreli siber korsanların devlet desteğiyle İngiltere'de geliştirilen aşı projeleri ile ilgili bilgilere sızmaya çalıştığı ifade edildi.

Devlet desteğiyle çalışan Kuzey Koreli siber korsanlar, aşı projesini Oxford Üniversitesi ile ortak yürüten ilaç AstraZeneca firmasının personeliyle irtibata geçerek kendilerini işveren gibi tanıttı.

Aşı projesine erişimi olabilecek kişilere LinkedIn ya da Whatsapp üzerinden ulaşıp, sözde rakip firmalar adına iş teklifi sunan korsanlar, yolladıkları evraklarda, AstraZeneca'nın bilgisayar sistemine sızmayı sağlayacak bir kod ekledi.

Birkaç hafta önce de benzer bir durumla karşılaşılmış, Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), İngiltere'de geliştirilen iki aşıyla ilgili bilgilere sızmaya çalışanların arkasında Rusya'nın olduğunu iddia etmişti.

Son saldırının arkasında Kuzey Kore'nin olduğundan emin olduklarını belirten kaynaklar girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını da aktardı.

kuzey kore ingiltere aşı çalışmaları siber saldırı kuzey kore ingilterenin aşı çalışmalarına erişmeye çalıştı rusya siber güvenlik aşı çalışmasının çalmak istedi kim jong un devlet destekli siber saldırı oxford üniv