Kuzey Koreli Diplomatlar Malezya'dan Sınır Dışı Edildi

TAKİP ET

Kuzey Kore'nin Malezya ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamasının ardından, Kuzey Koreli diplomatlar ve aileleri Malezya tarafından sınır dışı edildi.

Kuzey Kore, Malezya'daki bir vatandaşın ABD'ye sınır dışı edilmesi kararından ötürü Malezya ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdığını açıklamıştı.

Malezya, Kuzey Kore yönetiminin diplomatik ilişkileri kesme kararını kınayarak Kuzey Kore'nin büyükelçilik çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre verileceğini açıklamıştı.

Duyurunun ardından Kuzey Koreli diplomatlar Malezya'dan sınır dışı edildi.

Malezya Dışişleri Bakanı Hişammuddin Hüseyin, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin 'tek taraflı ve tamamen sorumsuzca diplomatik bağları koparma kararına' cevap olarak diplomatların sınır dışı edildiğini belirtti. Hişammuddin Hüseyin, "Bu, içişlerimize ve yargıya karışmaya yönelik hiçbir teşebbüsü asla hoş görmeyeceğimizin, yönetim sistemimize saygısızlık edilmemesi ve kurallara dayalı uluslararası düzene aykırı olarak sürekli gereksiz gerilimler yaratılmaması gerektiğine bir hatırlatmadır'' dedi.

Malezya basınında yer alan haberlere göre, Kuzey Koreli diplomatlar ve ailelerinden oluşan 33 kişilik grup, Kuala Lumpur'daki Kuzey Kore Büyükelçiliği'nden havaalanına gitmek üzere ülkeden gönderildi. Binadaki Kuzey Kore bayrağı da kaldırıldı.

kuzey kore diplomat malezya sınır dışı diplomatik ilişki