Kuzey Makedonya'da Devletten Yardım Alamayan Sektörler Eylemlere Başladı

TAKİP ET

Kuzey Makedonya'da, Çin virüsü salgını süresince devletten yardım alamadıklarını belirten hizmet ve turizm sektörü şirketleri, eylemler düzenlemeye başladı.

Kuzey Makedonya'da hizmet ve turizm sektöründeki yüzlerce şirketin temsilcileri, Çin virüsü salgını süresince devletten yardım alamadıklarını belirterek Maliye Bakanlığı önünde eylemlere başladı.

Her gün saat 12.00 ile 19.00 saatleri arasında protesto düzenleyeceklerini açıklayan şirketler, devletten geri ödemesiz hibe yardımı ve vergi kolaylığı talep ediyor.

Turizm Gelirleri Düştü

Türk rehber Liman Osman, Çin virüsü salgınında turizm sektörünün büyük bir darbe aldığını dile getirerek "Aynı zamanda Covid salgınından önce en hızlı gelişen ve gelirleri artan sektördü. Biz Türk grubu rehberleri olarak Türkiye’yle çalıştık ve bildiğiniz gibi ülkemize en çok turist Türkiye’den geliyordu. Bu birçok lokantanın, otelin, acentenin, rehberin, ulaşım sektörünün işlerinin artmasına vesile oluyordu. Biz biliyoruz ki bu dünya çapında bir problem. Hükümetimiz bir takım şeyleri yaptı ama daha fazlasını da yapabilir. Biz bunu talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Turizm sezonu için turistlere yönelik sağlık protokollerinin belirlenmediğini ifade eden Osman, "Bu konuda hiçbir çalışma yok. Gruplar nasıl gelebilir, nasıl çalışacağız, otobüste kaç kişinin bulunmasına izin verilecek, otellerde nasıl kabul edilecekler? Biz aynı zamanda rehberler, otel çalışanları ve ilgili sektör temsilcilerinin aşılanmasını istiyoruz. Böylece salgına karşı bir önlem alınmış olur" şeklinde konuştu.

 

kuzey makedonya eylem protesto maliye bakanlığı covid-19 koronavirüs salgın çin virüsü tedbirler devlet yardım hükümet talep alamadılar hibe kredi vergi kolaylığı sektör hizmet sektörü turizm sektörü rehbe