Kuzey Marmara Otoyolu'nda Sözleşme Değişikliği: Geçiş Garantisi Artırıldı, Kullanım Süresi Uzatıldı

TAKİP ET

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir skandal daha yaşanarak sözleşme değişikliğine gidildi. Değişiklik kapsamında geçiş garantisi artırıldı, kullanım süresi uzatıldı.

Yeniçağ gazetesinden Berkay Bigeç'in haberine göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nda AKP'nin yaptığı skandallara bir yenisi daha eklendi. İş bitimi sonrası sözleşme değişikliğine gidilen Kuzey Marmara Otoyolu'nda geçiş garantisi 4 kat artırılırken, 9 yıllık kullanım süresi 13 yıla çıkarıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Kuzey-Marmara otoyolu ile ilgili yapılan bir sözleşme vardı. 3.5 dolar karşılığında bu yol yapılacak. Bittikten sonra 1.2 milyar dolar maliyet artışı gösterildi. İlgili firmaya 1.2 milyar dolar daha para verildi" diyerek yapılan durumu gözler önüne serdi.

Geçiş garantisi ve kullanım süresinin de artırıldığına dikkat çeken Öztunç, "Bu yetti mi? Hayır yetmedi. Sözleşme yapılmış iş bittikten sonra sözleşme yenileniyor. 9 yıllık kullanım süresi 13 yıla çıkartıldı. Peki bu yetti mi? Hayır bu da yetmedi. Garantili geçiş araç sayısı 4 kat daha arttırılıyor. Milletin cebine elini atmışlar, milletin parasını alıyorlar ve yandaşlarını zengin ediyorlar" ifadelerini kullandı.

TBMM'ye soru önergesi verdiğini dile getiren Öztunç, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesini verdim, soru sordum. Kullanım süresinin 4 yıl arttırılması ve geçiş garantisinin 4 kat arttırılması neden gerçekleşti? Bu soruya net cevap bekliyoruz. Biz muhalefet olarak vatandaşın parasının korunması sağlamayız, hükümetin görevinin de bu olması gerekiyor ama hükümet sadece beş müteahhiti zengin etmeye çabalıyor" şeklinde konuştu.

kuzey marmara otoyolu skandal yolsuzluk usulsüzlük yapıldı artırıldı yükseltildi geçiş garantisi kullanım süresi ali öztunç tbmm önerge sözleşme değişiklik iş bitimi yapıldı