KYK Borçları: Faizler Anaparaya Dahil Edildi, Öğrenciler Neye Uğradığını Şaşırdı

TAKİP ET

KYK kredi borçlarının faizleriyle ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

KYK kredi borçlarının Üretici Fiyat Endeksi üzerinden işletilen faizlerinin silineceği ve sadece borçların anaparasının ödeneceği vadedilmişti. Faizlerin anaparaya dahil edilerek silinmediği ortaya çıktı.

Bir öğrenci, önceden borcunun anaparasının 18 bin lira, faiziyle birlikte 25 bin lira olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından 7 bin liralık faizin anaparaya eklendiğini duyurdu. KYK borcuna ilişkin e-Devlet sorgulama ekranının fotoğrafını paylaşan genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu'na seslenerek "Önceden ana para 18 bindi, faizli 25 bindi. Reisin açıklamasından sonra ana para 25 oldu. Umarım bir açıklaması vardır yoksa skandal yani. Birçok kişinin böyleymiş. Bir açıklama yapar mısınız?" diye yazdı.



Bunun ardından pek çok öğrenci, kendi durumlarının da aynı olduğunu, borçlarını sorgulamak için sisteme girdiklerinde faizlerin anaparaya dahil edildiğini gördüklerini yazarak ekran görüntülerini paylaştı.



Durmuş Yılmaz'dan Açıklama

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ise "Anlaşılan o ki, açıklama tarihine kadar işlemiş faiz anaparaya ilave edilmiş ve bu faizli tutar sabitlenmiş ve bundan sonra faiz işletilmeyecek. Kısaca karar tarihine kadar işlemiş faiz silinmiyor" yorumunu yaptı. 

Erdoğan'dan KYK Açıklaması: Kredilerin Sadece Ana Parası Ödenecek

kyk borçları faizler anaparaya dahil edildi öğrenciler şok şoke oldu