KYK Yurdunda Çin Virüsü'ne Yakalanan Öğrenciler İzbe Bir Yere Kapatıldı

TAKİP ET

Kırıkkale'de KYK yurdunda kalan iki öğrenci Çin Virüsü'ne yakalanmaları üzerine izbe bir yurda kilitlendi.

Kırıkkale Üniversitesi'nde okuyan Merve Gül isimli bir öğrencinin Twitter üzerinden yaptığı paylaşım üzerine Gül ve bir başka öğrencinin PCR testinin pozitif çıkması üzerine metruk haldeki Hüseyin Kahya Ortaokulu'nun kız pansiyonuna götürülüp kilitlendiği ortaya çıktı.

Gül'ün paylaştığı görüntülerde camları kırık, tuvaletleri kullanılamaz halde olan pansiyonda iki genç kıza yastık, yorgan dahi verilmediği, daha önceden kullanılmış yastık ve yorganları kullanmak zorunda bırakıldıkları ve yurdun ısıtmasının dahi olmadığı anlaşılıyor.

Gül'ün paylaşımları şu şekilde:

"Ben Kırıkkale üniversitesinde okuyorum. Kırıkkale de kyk yurdunda kalıyorum. Dün gece korona testim pozitif çıktı ve beni gece 12 de yurttan filyasyon ekibinden bir erkek alıp Hasan kahya ortaokulunun karşındaki yurda götürdü.

Orda bir erkek güvenlik karşıladı beni. Kız pansiyonun kapısını açıp görevli var mı diye baktı. Kimse yoktu. Kapıyı açıp yukardan kendine oda bul diyip kapıyı kilitledi. Elimdeki apar topar hazırladığım eşyalarımla içeriye girdim ve yukarı kata çıktım. Yukarısı çok karanlıktı.

İlk girdiğim andan itibaren içimi bir belirsizlik ve korku kaplamıştı. Zar zor bir yerin ışığını buldum ve oraya eşyalarımı koyup ağlamaya başladım. Çok ıssız, pis, soğuk bir yerdi. Daha sonra görüntülü konuştuğum arkadaşımdan destek alarak kendime daha düzgün bir oda aramaya başladım. Her yer çok karanlıktı. Odada birileri var mı yok mu bilmeden korkuyla oda aradım kendime. Üst kata bakmak istedim korkudan çıkamadım. Aşağıdaki odalardan birinde kalmaya karar verdim. Saatlerce ağladım.

Kimse yok mu diye seslendiğimde karşı yurttan bir kızı daha karantinaya aldıklarını öğrendim. O geleli de üç gün olmuş. Ve ben gittiğimde koskoca yerde sadece tek başına kalıyordu. Hiçbir yer düzgün ve temiz değildi. Çok soğuktu ve çok üşüyordum 6 kat giyinmeme rağmen sabah kadar çok üşüdüm.

Hiç kimse bana ne bir bilgi verdi ne yardımcı oldu. Gecenin bir vakti o yurtta kalakaldım. Sabaha kadar uyuyamadım korkudan. Ailem özel araçla sabaha karşı kaldığım yere geldiler ama özel araçla eve gitmeme izin verilmedi. Sadece özel ambulans tutarsak eve gitmeme izin verildi.

Fiyatlar herkesin karşılayabileceği rakamlar değil. En az ücreti veren ambulansla ailem anlaştı. Ben o yurttan Ankara’ya evime 900 liraya geldim ama o kızı tek başına orda bırakmak zorunda kaldım. Şu an tek başına o yurtta kalıyor. Ailesi Ağrı’da ve şu an çaresizlikten orada.

Elimde olan ihtiyacı olabilecek şeyleri ona bırakıp gitmek zorunda kaldım ama çok üzgün ve endişeliyim onun için. Kimse böyle bir yerde kalmayı haketmiyor. Umarım videomu izler, yazımı okursunuz ve bana, bize bu yaşadığımız olayın son bulması için yayılmasına destek olursunuz."

KYK Yurdunda Çin Virüsü'ne Yakalanan Öğrenciler İzbe Bir Yere Kapatıldı