KYK Yurtlarındaki Öğrenci Ölümleri Araştırılsın Önergesi, AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

CHP'nin KYK yurtlarındaki sağlık ve can güvenliği sorunlarının araştırılmasına dair Meclis'e verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

CHP'nin KYK yurtlarındaki sağlık ve can güvenliği sorunlarının araştırılmasına dair Meclis'e verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

Aydın'da Kız Öğrenci Yurdunda Asansörde Sıkışan Öğrenci Hayatını Kaybetti

KYK Yurdunda Hayatını Kaybeden Öğrencinin Babası: Devlete İnancımı Kaybettim

Ordu'daki KYK Kız Öğrenci Yurdunda Asansör Halatları Koptu


 

Grup önerisi sebebiyle söz alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Sivas'ta KYK yurdunda asansör arızalandı, Çorum'da asansör arızalandı. Ordu'da çocuklarımız kurtuldu, halat koptu. Bunlar yurtlarda oluyor. Bu çocuklar devlete emanet. Bunlar Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtları, bunlar bizim çocuklarımız, bunlar siyasetin malzemesi değil; geleceğimiz" dedi.

Aydın'da KYK yurdundaki asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın babasının, "Ben devlete inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ancak devlete benim çocuğuma bakamadı" sözlerini hatırlatan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, ise "Devleti, milletin gözünde bu hale düşürmeye hiç utanmıyor musunuz? Liyakatsız kadrolarınız sayesinde maalesef Türk milleti, devlete olan güvenini kaybetmiş durumda" diye sordu.

Önerge AKP ve MHP'li milletvekillerini oylarıyla reddedildi.

Çorum'daki KYK Yurdunda Öğrenciler Asansörde Mahsur Kaldı

Çanakkale'deki KYK Yurdunda Bir Öğrenci İntihar Etti

KYK Ordu Erkek Yurdu'nda İshal Salgını: 47 Öğrenci Acile Kaldırıldı

kyk yurtları öğrenci ölümleri kyk öğrenciler kyk intihar