La Stampa Gazetesi: Von der Leyen, Erdoğan Değil Michel Tarafından Aşağılanmış Hissediyor

TAKİP ET

İtalyan La Stampa gazetesi, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen'in Türkiye'ye yapılan ziyaret sırasında yaşanan protokol rezaletinden dolayı AB Konseyi Charles Michel tarafından aşağılandığını hissettiğini yazdı.

La Stampa gazetesinin mezkur haberinde, olaydan sonra Von der Leyen ve Michel'in Brüksel'de bir araya gelerek Türkiye'de yaşanan protokol sorunun tekrar etmemesi için fikir birliği içerisinde oldukları öğrenildi.

La Stampa'nın haberinde, "Ursula von der Leyen, Ankara'daki zirve sırasında yaşanan protokol kazasından dolayı kendisini 'aşağılanmış' hissetti ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değil, yanındaki Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından aşağılanmış hissediyor. Von der Leyen, son yapılan temaslarda olayın nasıl geliştiğini kendisine aktaran Türk yetkililere inanıyor" ifadeleri kullanıldı.

Haberde Von der Leyen'in, Konsey Başkanı Charles Michel'e "Benzer bir şey bir daha asla tekrarlanmayacak" dediği, ortak yapılacak olan ziyaretler için yeni protokol düzenlemeleri yapılmasını önerdiği ve Michel ile bu konuda fikir birliğine vardıkları aktarıldı.

La Stampa Von der Leyen Michel Tarafından Aşağılandı erdoğan değil