Lady Gaga İstismarı Anlattı: Hamile Bırakıp Sokağa Attı

TAKİP ET

Dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, 19 yaşında maruz kaldığı istismarın detaylarını anlattı.

Lady Gaga, daha önce Howard Stern ile yaptığı bir röportajda cinsel saldırıya uğradığını söylemiş ancak olaya dair detay vermemişti. 2014 yılından bu yana ilk kez istismara dair detayları veren Lady Gaga, Prens Harry ve Oprah Winfrey’nin programında tüm gerçekleri anlattı. 

19 yaşında başına gelen istismar olayını ismini vermediği bir müzik yapımcısının tecavüzüne uğradığını, söz konusu kişinin kendisini aylarca stüdyoya kapattığını ve eğer dediklerini yapmazsa müzik kayıtlarını yakmakla tehdit ettiğini söyleyerek anlatan Lady Gaga, 2016’da kendisine travma sonrası stres bozukluğu teşhisi koyulduğunu açıkladı. 

Hissettiğim Acı Hamileyken Sokağa Atılmamla Aynıydı

Kendisine bu konu üzerinden baskı yapıldığını belirten Lady Gaga, “Bana bunu sormayı hiç bırakmadılar. Donup kalmıştım, o insanın bir daha yüzünü bile görmek istemiyorum. İçime gömdüğüm acılar nedeniyle haftalarca hasta hissettim. Sonra fark ettim ki bu acı, bana tecavüz edip hamile bıraktıktan sonra ailemin evinin yakınlarında sokağa atmasıyla aynıydı. Bunu yaptı çünkü aylarca stüdyoya kapatılıp, istismara uğrayıp hasta hissetmekten kusuyordum” dedi.

Göstermeyin, Anlatın

Travmaları göstermek yerine hisleri anlatmanın daha iyi olacağını söyleyen Gaga, “Psikotik krize girmiştim. Yıllar boyunca o eski kız olamadım. Kendime zarar veriyordum. Bunu bir başkasına gösterince, 'Hey, bak acı içindeyim' dediğinde iyi hissedeceğini sanıyorsun. Ancak bunun yardımı olmuyor. O yüzden bu durumda olanlara hep aynı şeyi söylüyorum. İnsanlara bir şey göstermeyin, onlara ne hissettiğinizi anlatın” şeklinde konuştu.

lady gaga istismar tecavüz 19 yaşında hamile sokağa atıldı