Lakers 10 Yıl Aradan Sonra Şampiyon Oldu

TAKİP ET

NBA finallerinde Los Angeles Lakers, Miami Heat'i 4-2 geçerek 10 yıl aradan sonra NBA şampiyonu oldu.

NBA finallerinde bu gece Miami Heat'i 106-93 yenerek seriyi 4-2 ile kazanan Los Angeles Lakers, 2010 tarihinden bu yana ilk defa şampiyon oldu. Böylece Lakers, 17 şampiyonluğa ulaşarak NBA'de en fazla şampiyonluğa sahip olan Boston Celtics ile aynı sayıda şampiyonluğa ulaştı.

Lakers'ın süper yıldızı Anthony Davis ilk defa şampiyonluğu elde ederken, LeBron James ise kariyerinin dördüncü şampiyonluk yüzüğünü kazandı. 35 yaşındaki yıldız oyuncu ayrıca NBA tarihinde üç farklı takımla  hem şampiyon olup hem de MVP ödülünü kazanan ilk oyuncu oldu.

Şampiyonluğu Kobe Bryant'a Adadılar

Lakers'ın ve NBA'in efsane ismi Kobe Bryant, bu senenin ocak ayında helikopter kazasında ölmüştü. Lakers oyuncuları, şampiyonluğu 41 yaşında yaşamını yitiren yıldız oyuncuya adadılar.

Anthony Davis maç sonrası yaptığı açıklamada: “Onu hayal kırıklığına uğratmadık. Tek isteğimiz, Kobe için bunu yapmaktı. O, hepimizin abisiydi ve bu şampiyonluk, onun için.” dedi.

Lebron James ise, Kobe Bryant'ın hayatını kaybetmesi sonrası "Onun mirasını devam ettirmek istiyorum. Kobe de bizden bunu isterdi" demişti.

 

nba lakers şampiyon miami heat lebron james kobe bryant anthony davis boston celtics