Lale Mansur'dan 'Müjde' Açıklaması: İyi ki Oynadım

TAKİP ET

Suriyeli taraftarı propaganda yaptığı için tepki çeken Müjde filminin başrol oyuncusu Lale Mansur filme ilişkin açıklama yaptı.

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Lale Mansur, filme gelen tepkilere şaşrımadığını belirterek "Bu ülkede ırkçı çok! Bir ülkeye beş milyon mülteci alırsanız problem çıkmamasına imkan olmaz ama ırkçılar şöyle düşünüyor: 'Sığınmacıların hepsi hırsız, tecavüzcü, şucu bucu…' Böyle genelleme yapılamaz ki! Türkiye’de hırsız yok mu? Küçücük oğlan çocuklarının, kadınların, hayvanların ırzına geçen yok mu? Gerçekten bu ülkedeki ırkçılık ürkütücü. Hoş sadece burada mı? Irkçılık dünyanın pek çok ülkesinde almış başını gidiyor" dedi.

Filmin böyle eleştirileceğini düşünmediğini belirten Mansur, "Ama fark etmez. Eğer benim hayat görüşüme uygun bir filmse kimsenin ne diyeceğine bakmam, oynarım. ‘Şu bunu düşünecek, o şunu söyleyecek’ hiç umurumda olmaz. Neymiş efendim? Türk düşmanlığı yapılıyormuş. Burası benim doğduğum büyüdüğüm ülke! Benim bütün sülalem Kurtuluş Savaşı’nda çarpışmış; dedem, büyükbabam, hepsi! Ben neden düşmanlık yapayım? Bu filmde ırkçılık karşıtlığı var ama Türk düşmanlığı yok. İki yalnız insanın kendilerine bir vaha yaratmalarını anlatıyor bu film… Türk- Suriyeli falan diye işlemiyor benim kafam…" diye konuştu.

"Bu hümanist bir film, arkasındayım, iyi ki oynadım" diyen Mansur, "Siz bu kadar fazla sayıda Suriyelinin Türkiye’de olmasına sıcak bakıyor musunuz?" sorusuna da "Bunu ben değil devletler ve bizi yönetenler düşünmeli" yanıtını verdi.

"Amerika'da Zenci Neyse Burada Kürt O"

"Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi; 'FETÖ propagandisti, PKK şakşakçısı' gibi sıfatlar kullandı. 'Filmde kaba ve ilkel Türk düşmanlığı yapıyor' dedi. Cevabınız nedir?" şeklindeki soruya ise Mansur, "Eleştirinin bile adabı vardır. Şu eleştiriden daha kaba ve ilkel bir şey olamaz. Linç, hakaret, düşmanlık ne ararsan var… Dava konusu olan bu açıklama olmalı, film değil. Benim FETÖ ile ne alakam olabilir? FETÖ nereden çıktı? Ben Müslüman bile değilim, ben agnostik yani bilinmezciyim. Ayrıca ben filmin yazarı mıyım? Oyunculardan sadece biriyim. Filmde de bir gariplik yok; ırkçı, kafatasçı bir senaryo olsa anlardım ve yer almazdım zaten. Gelelim PKK şakşakçılığına! Neden ben böyle bir şey yapayım ya? Kürtlerin ezilmesine, gördükleri zulme karşı olunca PKK’lı mı oluyorum? Ben zulme karşıyım. Amerika’da zenci neyse burada da Kürt o!" cevabını verdi.

Akil İnsan Lale Mansur: "Yetmez Ama Evet" Duruşum Aynı

"Akil insanlar" heyetine girmesine ilişkin "Evet, orada da linç edildim ama o savaşa karşıydı, o barış içindi.  Ve bu barış sağlansaydı bugün Türkiye bambaşka yerde, bambaşka konumda olurdu. Başka bir ülkede yaşıyor olurduk ama olmadı" diyen Mansur, "2010 referandumu için "Yetmez ama evet" diyenlerden biri olarak "‘Yetmez ama evet’ duruşum değişmedi" dedi.

"Bu, tamamen askeri darbelere karşı bir duruştu ve bu ülke darbelerden çok çekti. Ben de halen darbelere karşıyım ama iktidara ve yapılanlara da karşıyım. Müneccim de değilim…" diyen Mansur, "Türkiye’nin gelmiş geçmiş bütün sorunlarının suçluları yetmez ama evetçiler, yani bizler olarak gösteriliyor…" ifadelerini kullandı.

lale mansur müjde filmi iyi ki oynadım suriyeli akil insan 2010 yetmez ama evet