Lavrov: Barış Müzakereleri Kolay Değil

TAKİP ET

Sergey Lavrov, barış müzakeleri için "kolay değil" dedi.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "müzakerecilerin değerlendirmelerine dayanarak" yaptığı konuşmada Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler için "kolay değil" dedi.

Reuters'ın aktardığına göre RBC'ye konuşan Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Müzakerelerin bilinen nedenlerle kolay olmadığını söylüyorlar. Ancak uzlaşmaya varılması için umut var" görüşünü dile getirdi.

Meselenin sadece Ukrayna'nın tarafsızlığı ve silahlardan arındırılması olmadığını söyleyen Lavrov, Ukrayna'nın doğusunda Rus destekli ayrılıkçı teröristlerin kontrolündeki toprakların da önemli olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu İsviçre, İsrail ve Fransa gibi ülkelerin ara buluculuk tekliflerini olumlu bulduklarını belirten Lavrov, "Rusya’ya karşı oyun oynamayan, bugünkü krizin sebeplerini ve Rusya’nın milli çıkarlarını anlayan ve yaptırım savaşına dahil olmayan ülkelerin ara buluculuk tekliflerini olumlu buluyoruz ve bunları değerlendirmeye hazırız. Bu ülkeler arasında İsrail ve Türkiye de var" diye konuştu.

sergey lavrov rusya ukrayna barış müzakereleri kolay değil umut var türkiye ara buluculuk