Lavrov NATO'ya Seslendi: Sabrımızın Sonuna Geldik

TAKİP ET

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı ülkelerine karşı sabırlarının tükendiğini söyledi.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Batılı ülkelere karşı sabırlarının tükendiğini belirterek NATO'nun "kendisine yapay biçimde yeni üyeler bulmaya çalıştığını" söyledi.

NATO'nun Ukrayna ve İskandinav ülkelerini kendi tarafına çekmeye çalıştığını söyleyen Lavrov, bir hafta içerisinde Batı ittifakından bu eylemlerini durdurması dahil birtakım güvenlik garantilerini içeren bir yazılı yanıt beklediklerini kaydetti.

"Rusya, güvenlik garantisi teklifleri konusunda ABD ile NATO’dan madde madde, çok detaylı bir cevap bekliyor" diyen Lavrov, "Bu cevabın, neyin uygun olup neyin olmadığı ve bunların nedenlerini içermesini istiyoruz. Fakat sonsuza dek beklemeye niyetimiz de yok" diye konuştu.

Söz konusu yanıtı Washington'ın belirleyeceğinin çok açık olacağını belirten Lavrov, "Tekliflerimizin reddedilmesi halinde Rusya buna pek çok farklı şekilde yanıt verebilir. Durum değerlendirmesi yapıp durumu Devlet Başkanı Putin’e rapor edeceğiz ve kendi güvenlik menfaatlerimiz doğrultusunda eylemlerimizi belirleyeceğiz" dedi.

Sabrımızın Sonu Geldi, Çok Uzun Süre Kendimizi Tuttuk

"Sabrımızın sonu geldi" diyen Lavrov, "Biliyorsunuz ki çok sabırlıyız. Çok uzun süre kendimizi tuttuk, artık bir şeylerin olma zamanı geldi. Şimdi artık teliflerimize somut olarak verilecek yanıtı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'li, Kanadalı ve İngiliz askerlerinin sürekli olarak Rusya sınırına konuşlandırılırken NATO'nun Rusya'dan kendi toprakları üzerine ne yapacağını söylemesini "kabul edilemez" olarak bulduklarını belirten Lavrov, "NATO'nun hemen sınırlarımızın diğer tarafında belirmesini, özellikle de Ukrayna yönetiminin izlediği politika düşünülecek olursa, asla kabul etmeyeceğiz. Dahası bu, bizim için bir kırmızı çizgi, gerçek bir kırmızı çizgi" diye konuştu."

lavrov nato rusya ittifak ukrayna