Lavrov: Suriye'de Kürt Temsilcileriyle Yakın Temas Halindeyiz

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Suriye'deki Kürtlere desteğini yineledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Suriye'deki Kürtlerle yakın ilişkide olduğunu belirtti. 

Lavrov, "Kürtler kendilerini Suriye toplumunun bir parçası olarak görmeli. Kürt temsilcilerle yakın temas halindeyiz." dedi.

"Kürtlerin Meşru Haklarını Almalarına Yardımcı Olmaya Hazırız"

Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri (Dışişleri Bakanı) Başpiskopos Paul Richard Gallagher ile görüşen Lavrov, düzenlenen ortak basın toplantısında, Suriyeli Kürtlere ilişkin açıklamada bulundu."Anayasa Komisyonu'nun yeni bir siyasi çerçeve oluşturma çabalarında, Kürtlerin meşru haklarının tam olarak dikkate alınmasını sağlama bağlamında yardımcı olmaya hazırız." diyen Lavrov, "Rusya-Türkiye-İran formatı ve Irak ve Ürdün'den gözlemciler dahil elimizden geldiğince bu yaklaşımları desteklemek için de Astana formatını kullanıyoruz." dedi. 

"Kürtlere ABD'lilerin Oyalamalarına Boyun Eğmemelerini Tavsiye Ediyorum"

Rusya Dışişleri Bakanı, Astana formatının bir sonraki toplantısının Aralık ayında yapılmasının planlandığını belirtti. Bir gazetecinin "Suriyeli Kürt temsilcilerle görüşüyorsunuz. Krizi çözme çabaları nasıl gidiyor? Rusya, bu ülkenin geleceği ile ilgili neler sunabilir?" yönündeki sorusuna Lavrov, "Kürtlere, Suriye'nin doğusundaki ayrılıkçı duyguları besleyen ABD'li meslektaşlarımızın kendileriyle ilişkilerinde kullandıkları oyalamalarına (taktiklerine) boyun eğmemelerini tavsiye ediyorum." şeklinde yanıt verdi.

Kürt Meselesi Tehlikeli Bir Oyun

Ayrıca Lavrov, Kürt meselesinin sadece Suriye'yi değil aynı zamanda tüm bölgeyi etkileyebilecek tehlikeli bir oyun olduğu söyledi.

rusya kürtler lavrov suriye suriyeli kürtler