Lavrov: Türkiye'nin Büyük Turan Hedefinin Peşinde Olduğunu Düşünmüyorum

TAKİP ET

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, bir Rus televizyon kanalına verdiği demeçte ilgili soru üzerine Türkiye'nin Büyük Turan hedefinin peşinde olduğunu düşünmediğine dair görüşlerini paylaştı.

İşgalci Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, RBC TV kanalına tarihi bir röportaj verdi. Rus dış politikasının güncel meselelerine dair önemli değerlendirmelerde bulunan işgalci Putin Rejiminin Bakanının en ilginç açıklamaları ise Türk milletinin büyük ülküsü Turan'a ilişkin oldu.

İlgili soru üzerine Türkçe konuşan ülkeler arasındaki derin bağa Türkiye ve Azerbaycan örneğiyle dikkat çeken Lavrov, "Büyük Turan'ı tarihsel anlamda uluslarüstü bir varlık olarak konuşursak, Türkiye'nin böyle bir hedef peşinde olduğunu düşünmüyorum. SSCB'nin parçası olan ve şu an bağımsız devlet olan ülkelerin bunu gerçekte nasıl destekleyeceklerini de anlayamam" diye konuştu.

Rusya'nın Türk Konseyi'ndeki gözlemci pozisyonunun da altını çizen Dışişleri Bakanı, sözlerine Rus işgali altındaki Türk topraklarında kurulan idareleri işaret ederek "Birkaç cumhuriyetimiz temaslarla ilgileniyor. Orada belirli projeleri destekliyorlar. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY var. Türk Dili Konuşan Devletlerin Parlamenter Asamblesi gibi bir yapı da var. Tabii bu uzun zamandır var. Kendi planları ve programları var. Bu daha çok kültürel, dilbilimsel, eğitimsel ve geleneksel konularda oluyor" şeklinde devam etti.

Kremlin merkezli Panslavist rejimin kritik isimlerinden biri olan Lavrov, kendilerinin de benzer hedefleri olduğunu sözlerine ekledi ve bu amaçla farklı ülkelerde Rus Dünyası merkezleri açtıklarını kaydetti.

sergei lavrov büyük turan turancılık rusya işgalci rusya dışişleri bakanı putin rejimi türk konseyi türksoy türk dili konuşan ülkeler türkiye azerbaycan sscb