Lavrov Ukrayna'da Rus İşgalinin Devam Edeceğini Belirtti: Hedeflerimizi Gözden Geçirmek İçin Hiçbir Neden Görmüyoruz

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen AGİT 30. Bakanlar Konseyi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu ve Ukrayna'daki Rus işgalinin devam edeceğini belirtti.

İşgalci Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen AGİT 30. Bakanlar Konseyi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu ve Ukrayna'daki Rus işgalinin devam edeceğini belirtti.

Lavrov, Ukrayna'daki Rus işgaline yönelik konuşarak, ''Kiev'den veya onun efendilerinden, herhangi bir siyasi çözüm aramaya hazır olduklarına dair herhangi bir sinyal görmüyoruz. Hedeflerimizi gözden geçirmek için hiçbir neden görmüyoruz. NATO ve Avrupa Birliği'nin tüm genel sekreterlerinin söylediklerine kulak verirseniz, tek bir şey söylüyorlar, ‘Ukrayna'yı desteklemek zorundayız, çünkü Ukrayna yenilirse bu tüm Batı için bir yenilgi olur.’ Siyasi süreci başlatmak için 2 kişiye ihtiyaç var. Tıpkı tangoda olduğu gibi. Ancak onlar tango değil break dans yapıyor'.' ifadelerini kullandı.

 

sergey lavrov rusya ukrayna işgal